Jalkapallosarjoissa lähestytään ratkaisupelejä kevään koittaessa. Tällä hetkellä on mahdollista, että jopa viidessä Valioliiga-seurassa juhlitaan pokaalia kauden päätteeksi. Katsotaanpa sitten, mitkä viisi seuraa pääsevät tähän pokaalilottoon.

Valioliigassa mestaruustaistelu on kahden kauppa Chelsean vetäessä letkaa Manchester City tiukasti vanavedessä. City näytti juuri keskinäisessä ottelussa Chelseaa vastaan viime viikonloppuna, että potentiaalia parempaan on 1-1-tasapeliin päättyneessä kamppailussa.

Chelsea on kuormittanut avainpelaajiaan niin paljon, että kevään otteluruuhkassa City kirii ohi Wilfried Bonyn tuoman lisätulivoiman turvin vaikka lontoolaisilla onkin juuri nyt viiden pisteen kaula sarjan kärjessä. Rustataankin pokaalilottoon ensimmäisenä Manchester Cityn nimi.

Juhliiko Jose Mourinho jälleen eurokentillä?

Kotimaan kiireiden lisäksi helmikuu tuo tullessaan Chelsealle ja Citylle sekä Arsenalille haasteita Mestarien liigan pudotuspeleissä.

Chelsea osaa Jose Mourinhon johdolla taktikoinnin pudotuspelien kaksiosaisissa kamppailussa. En ihmettelisi, mikäli joukkue raapisi tiensä porras portaalta voittajaksi. Mestarien liigan voitto karttoi Mourinhoa edellisen Chelsea-pestinsä aikana, joten tahto pärjätä on kova. Kirjataan siten lottoriville Chelsea-merkintä Mestarien liigan kohdalle.

Chelsea taistelee myös kolmannesta pokaalista. Maaliskuun alussa pelattavassa Liigacupin finaalissa vastassa on Tottenham, joka kellisti Chelsean uudenvuodenpäivänä Valioliigassa. Pohjoislontoolaiset uhkuvat hyvää kevätvirettä eikä heidän voittonsa olisi edes jättiyllätys tässä kilpailussa. Merkitäänkin siten lottoriville nyt puolestaan Tottenhamin nimi.

Liverpool vahva ehdokas Eurooppa-liigan voittajaksi

Valioliiga-seuroista Eurooppa-liigan jatkopeleissä ovat Liverpool, Tottenham sekä Everton. Jatkossa on kuitenkin myös tukku Italian, Espanjan ja Saksan kärkiseuroja, joten menestys ei tule helpolla.

Brittiseuroista potentiaalisin menestyjä lienee Liverpool, joka voi saada tästä kapteenilleen Steven Gerrardille viimeisen sulan hattuun ennen MLS-sarjaan siirtymistään. Evertonin kausi on ollut heikko ja menestystä tuskin tulee täältäkään. Tottenhamia voidaan pitää yhtenä mustista hevosista kilpailussa. Mutta jos jokin Valioliiga-seura tämän voittaa, se olkoon Liverpool.

Englannin cup tykkimiesten heiniä

Englannin cupissa nähtiin tammikuun aikana melkoisia pommeja, kun Valioliigan kärkipään joukkueista Chelsea, Manchester City, Southampton ja Tottenham putosivat jatkosta. Suurimmat suosikit voittajiksi ovat nyt Arsenal ja Cambridgen uusinnassa tiistaina kaatanut ManU.

Myös Liverpool voi olla jatkossa, mikäli hoitaa Boltonin keskiviikkona vieraskentällä uusintapelissä.

Varsinkin Arsenalin ryhmä näyttää nyt valmiimmalta ja tasapainoisemmalta kuin moneen vuoteen. Joukkue hankki tammikuussa tarvittavan täydennyksen toppariosastolleen ja oikeastaan muuta tarvetta ei ole ollut.

ManU:n hyökkäyskalusto kestää vertailun Arsenalin kanssa, mutta joukkueen puolustusosasto on akilleen kantapäänä. Siten pokaalit jäävät tältä kaudelta haaveeksi.

Vaikka Louis van Gaal on kiistattomasti erinomainen luotsi, en usko ManU:n pystyvän jatkossakaan synnyttämään samanlaista pelkoa ja alistumista vastustajissa kuin mihin seura pystyi legendaarisen Sir Alex Fergusonin johdossa.

Viides seura lottoriviin on täten Arsenal.

Pokaalilotto:

Mestarien liiga: Chelsea
Valioliiga: Manchester City
Englannin cup: Arsenal
Liigacup: Tottenham
Eurooppa-liiga: Liverpool

Kai Lintinen
Twitter: @kailintinen