Arsenalin ranskalaisluotsi Arsene Wenger toivoo, että Mestarien liigassa luovutaan pudotuspelien vierasmaalisäännöstä. Sen mukaan kahden ottelun jälkeen tasamaaleissa enemmän vierasmaaleja tehnyt joukkue etenee jatkoon.

Arsenal putosi juuri AS Monacolle 3-3-yhteismaalella, kun Monaco teki kolme vierasmaalia Arsenalin kahta vastaan. Vierasmaalisäännön ideana on se, että joukkueet eivät lähtisi liian puolustusvoittoisilla taktiikoilla matkaotteluihinsa. Wenger mukaan sääntö on aikansa elänyt.

– Sääntö on luotu 1960-luvulla ja vierasmaalin vaikutus lopputulokseen on liian suuri nykypäivänä, BBC Sport siteerasi Wengeriä.

– Kaksi englantilaista joukkuetta on pudonnut vierasmaalisäännön vuoksi ja sen vuoksi asiasta pitää keskustella. Sääntö luotiin aikoinaan suosimaan hyökkääviä joukkueita, mutta jalkapallo on muuttunut niistä ajoista.

Englannissa on parikin erilaista tapaa käytössä tasapelitilanteissa cup-tyylisissä otteluissa. Liigacupin välierissä vierasmaalit eivät vaikuta tasapelitilanteessa toisessa osaottelussa kuin vasta jatkoajan jälkeen.

Englannin alempien tasojen nousukarsinnoissa ei ole lainkaan vierasmaalisääntöä.