Suomen A-maajoukkuetta koettelee runsas loukkaantumissuma ennen ensi viikon sunnuntain tärkeää EM-karsintaottelua Pohjois-Irlantia vastaan.

Pohjois-Irlantia vastaan valitussa Suomen joukkueen pelaajistossa on tällä hetkellä runsaasti loukkaantuneita. Viime aikoina joukkueen kapteeni Niklas Moisander, puolustajat Jere Uronen, Kari Arkivuo ja Paulus Arajuuri sekä keskikentän Perparim Hetemaj ovat kaikki kärsineet vammoista.

Suomen maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen myönsi tiistain lehdistötilaisuudessa, että loukkaantumiset aiheuttavat hänelle huolia elintärkeän ottelun alla.

– Viikonloppuna kun katsoin meidän pelaajien edesottamuksia, täytyy sanoa, että kyllä huolestutti. Pelaajia putosi kuin kärpäsiä. Se ei ollut kivaa katsottavaa ja kysymysmerkkejä tuli paljon mieleen. Nyt kun olen jutellut pelaajien kanssa, joillakin on isoja ongelmia ja joillakin pieniä ongelmia, Paatelainen sanoi.

Paatelainen on valmistautunut siihen, että osa loukkaantumisista kärsivistä pelaajista ei mahdollisesti kykene pelaamaan maaliskuun 29. päivä, kun Suomi kohtaa Pohjois-Irlannin Belfastissa.

– Tällä hetkellä joukkueeseen ei ole tehty muutoksia viime viikonlopun pelien perusteella, mutta en olisi yllättynyt jos jotain tehtäisiin. Vielä halutaan katsoa miten pelaajien vammojen hoito lähtee liikkeelle. Siihen täytyy varautua, että muutoksia tulee jatkossa.

Ennen kaikkea Paatelaista vaikutti huolestuttavan tiistaina Perparim Hetemaj’n tilanne. Hetemaj menee keskiviikkoaamuna kuvauksiin, jolloin vamman vakavuus selviää.

– Tällä hetkellä odotukset eivät ole hirveän positiiviset, Paatelainen kommentoi Hetemaj’n tilannetta.

– Mitä Perpan kanssa juttelin, niin vamma on kyllä todella kipeä tällä hetkellä.

Myös puolustuksen organisointi tuo Paatelaiselle haasteita, kun iso osa alakerran luottopelaajista kärsii vaivoista. Sekä Kari Arkivuo, Niklas Moisander että Jere Uronen ovat kuuluneet Paatelaisen vakiokalustoon neljän miehen puolustuksessa.

– Meillä on koko puolustuslinjassa paljon mietittävää ja odoteltavaa, kuinka pelaajat paranevat ja mikä on heidän kuntonsa sitten ensi viikolla. Onneksi meillä on vielä kymmenisen päivää. Kymmenessä päivässä voi tapahtua paljon, Paatelainen muistutti.

Christos Zavros
Twitter @CZavros