Liigacupin finaali pelataan lauantaina 4.4. Rovaniemellä. Siinä kohtaavat kotijoukkue RoPS ja hallitseva Suomen mestari HJK. Finaalitapahtuman saaminen ensimmäistä kertaa pohjoiseen on RoPS:n päävalmentajan Juha Malisen mukaan merkittävää, ja puitteet lumisista olosuhteista huolimatta kunnossa.

– Tämä on koko kaupungille poikkeuksellinen mahdollisuus. Suomen harrastetuimman lajin talvikauden päätapahtuma järjestetään Rovaniemellä, Malinen sanoi SuomiFutis-sivustolle.

[nosto tasoitus=”oikea”]Tämä on koko kaupungille poikkeuksellinen mahdollisuus.[/nosto]- Meillä on vielä täysi talvi päällä, mutta olosuhteet tulevat olemaan peliä varten kunnossa.

Joukkueet kohtasivat jo alkulohkovaiheessa kahdesti: ensimmäinen peli päättyi 2-0 HJK:lle ja toisessa pelattiin tasan 2-2. Malinen näkee HJK:n kovan pelinopeuden joukkueelleen isona haasteena.

– HJK:n hyvin harjoiteltu syöttöpeli ja Suomen A-maajoukkueen veroinen taitotaso ovat meille iso haaste. Heidän kymppipaikkansa kiinniottaminen on tärkeää.

Malisen valmentamien joukkueiden tavaramerkki on kova prässi, ja siihen lauantain finaalikin kokeneen valmentajan mielestä kulminoituu.

– Prässi tuo meille hyökkäyspaikkoja. Toisaalta jos siinä häviämme, niin sitten joudumme juoksemaan paljon, Malinen ennakoi.

Matti Heikkilä