Real Madridiin tammikuussa suuren kohun saattelemana siirtynyt norjalaislupaus Martin Ödegaard, 16, on joutunut viime aikoina kuluttamaan penkkiä.

”Norjan Messi” harjoittelee osin jo edustusjoukkueen kanssa, mutta hänelle oli alunperin tarkoitus antaa minuutteja aluksi Castillassa Espanjan kolmostasolla. Castillassa pelaa myös Huuhkaja-kärki Eero Markkanen.

Espanjalaislehti AS:n mukaan Ödegaardin penkitykseen on hyvä syy. Lehdessä mainitaan kaikkien seurassa tietävän miehen lahjakkuuden, mutta nuorukainen ei ole pystynyt sopeutumaan muiden pelaajien pelityyliin.

Zinedine Zidanen luotsaama Castilla katkaisi juuri voitolla neljän ottelun tappioputken ja Ödgaard on seurannut kaksi edellistä peliä kokonaan penkin puolelta. Joukkueen taustahenkilöiden mukaan Ödegaardin pelatessa tuntuu kuin he olisivat miesvaajalla.

Joukkueen muut jäsenet ovat lopettaneet pallon pelaamisen norjalaiselle, koska katsovat tämän vain pysäyttävän hyökkäyksiä. Ongelmia aiheuttaa myös se, että pelaajan kerrotaan kieltäytyvän harjoittelemisesta kakkosjoukkueen kanssa muuten kuin juuri ennen pelejä.

Pelaaja ja hänen edustajana toimiva isänsä toteuttavat miehen sopimuksen pykälää, jonka mukaan hän saa osallistua edustusjoukkueen harjoituksiin viitenä päivänä viikossa.

Castillan johto on istunut pelaajan ja tämän isän kanssa alas keskustelemaan tilanteesta ja pyytänyt aktiivisempaa osallistumista reserviryhmän harjoituksiin. Tällä hetkellä Ödegaard haluaa olla aktiivisesti mukana edustusryhmän kuvioissa.

AS:n mukaan Castillan pelaajistosta on valitettu Ödegaardin asenteesta ja siitä, kuinka tämä haluaa vain kaveerata Cristiano Ronaldon kanssa. Ödegaardin katsotaan tekevän toiminnallaan suurta hallaa omalle tulevaisuudelleen.