Robin Lod oli HJK:n sankari maanantain ottelussa VPS:aa vastaan.

HJK kaatoi kaikki ottelunsa tämän kauden Veikkausliigassa hävinneen VPS:n niukasti 1-0. Joukkueen sankari oli keskikenttäpelaaja Robin Lod, joka puski ottelun voittomaalin 65. minuutilla.

HJK hallitsi ensimmäistä jaksoa, mutta ei silti päässyt maukkaille maalipaikoille. Lodin mukaan syy oli vaasalaisten hyvässä puolustuspelaamisessa, sekä HJK:n kärsimättömyydessä hyökkäyspäässä.

– Vaasa puolusti aika syvältä ja tosi tiiviisti. Saimme pallonhallinnan, mutta emme löytäneet välejä. Emme olleet tarpeeksi kärsivällisiä ja pelanneet vain läpi, Lod sanoi IS Extran lähetyksessä ottelun jälkeen.

Toisella jaksolla Klubi sai tilaa, kun VPS nosti prässiään.

– Kun he vähän nousivat omalta puoliskoltaan hyökkäämään, meillekin aukesi tilaa hyökätä. Hyvä näin.

Sen kummemmin kreikkalaiseen Panathinaikosiin kesällä siirtyvä Lod ei selitellyt maalinsa syntymistä. Hän puski osuman Rasmus Schüllerin antamasta kulmapotkusta.

– Se tippui aika kovasti omaan nuppiin. Aika vapaasti pääsin puskemaan siitä, Lod sanoi.

HJK kohtaa helatorstaina 14.5. sarjakolmosen IFK Mariehamnin Sonera-stadionilla. Lodin mielestä Klubilla riittää tuohon kamppailuun kosolti petrattavaa maanantaista, mutta lähtökohdat torstaille ovat silti luottavaiset.

– Kyllä tämä voitto tuo aina sellaista itseluottamusta. Lähdemme taas pelaamaan omaa peliä ja näytetään mitä osaamme. Meidän pitää vielä parantaa paljon, Lod linjasi.