Perjantaina Wales ja Islanti ottivat lähes ratkaisevan askeleen kohti tulevan kesän EM-kisoja.

Islanti otti jälleen upean päänahan A-lohkossa, kun joukkue kaatoi Hollannin vieraissa 1-0-lukemin. Ainoan maalin teki Gylfi Sigurdsson rankkarista 51. minuutilla.

Hollanti joutui pelaamaan liki tunnin vajaalla Bruno Martins Indin aikaisen ulosajon seurauksena. Islanti johtaa lohkoaan ja toiseen suoraan jatkopaikkaan on vahvasti tyrkyllä myös Tshekki, joka kaatoi kotonaan Kazakstanin 2-1-lukemin.

Islanti johtaa lohkoa 18 pisteellä, Tsekki on toisena 16 pisteellä ja Hollanti on kolmas 10 pisteellä. Joukkueilla on vielä kolme peliä jäljellä.

Wales porskuttaa B-lohkossa

Wales kaatoi vieraissa Kyproksen Gareth Balen 82. minuutilla tulleella osumalla. Wales johtaa omaan lohkoaan (17 pistettä). Lohkossa toisena on Belgia (14 p), joka kaatoi Bosnia-Hertsegovinan torstaina 3-1-lukemin. Lohkokolmosena on Andorran 4-0-voittanut Israel 12 pisteellä. Joukkueet pelaavat vielä kolme ottelua.

Italialle niukka voitto

Torstai-illan kolmannen lohkon, H-lohkon peleissä. Italia kaatoi kotonaan Maltan 1-0-lukemin Southampton-kärki Graziano Pellén osumalla. Norja voitti Bulgarian maalilla vieraissa ja Azerbaidzan pelasi maalittomasti Kroatiaa vastaan kotonaan.

Lohkoa johtaa Kroatia (15p) ennen Italiaa (15 p) ja Norjaa (13 p). Kolme kierrosta on pelaamata.

Lohkojen kaksi parasta saa suoran kisapaikan ja lohkokolmoset etenevät jatkokarsintaan poislukien paras lohkokolmonen, joka pääsee myös suoraan kisoihin.