Real Madridin puolustuspelaaminen on toiminut loistavasti kuluvalla kaudella.

Ennen kauden alkua moni kritisoi täksi kaudeksi Los Blancosin päävalmentajan tehtävät vastaanottanutta Rafael Beniteziä. Suunnasta sun toisesta todettiin itsevarmaan sävyyn, ettei espanjalaisluotsi saisi Madridin ykkösjoukkuetta tarvittavan kovaan iskuun.

Toistaiseksi Benitezin alkupestin kulkua voi kuitenkin pitää lähes loistavana, sillä Real on päästänyt omiin vain kaksi maalia kauden 11 ottelussa. Peleistä kahdeksan on sarjaotteluita, kolme muuta Mestarien liigan lohkovaiheen kamppailuita. Ainoastaan Athletic Bilbao ja Atletico Madrid ovat onnistuneet iskemään maalin valkopaitojen verkkoihin.

Nykyinen saldo on Real Madridin historian ennätys. Koskaan aikaisemmin joukkue ei ole aloittanut kautta yhtä hyvällä puolustuspelillä.

Espanjalaisjätin maalia kauden kaikissa peleissä vartioineen Keylor Navasin päästettyjen maalien keskiarvo on ällistyttävän kova, vain 0,18.

Real Madrid johtaa Espanjan pääsarjaa La Ligaa 18 pisteellä kahdeksan pelatun kierroksen jälkeen. Sen kanssa tasapisteissä ovat Celta Vigo sekä FC Barcelona, joilla molemmilla on Realia huonompi maaliero.