Suomen A-maajoukkue pelasi torstai-iltana 1-1-tasapelin Romanian vieraana Bukarestissa.

Suomi lähti otteluun pimentämään tappiottomasti EM-karsinnat tähän asti pelanneen Romanian vahvuuksia.

– Meillä oli ajatus puolustaa äärimmäisen tiiviisti ja pitää keskusta kiinni. Tiedettiin niiden juoksunopeus ja voima. Ne sai painetta, mutta ei päässyt sillä tapaa murtautumaan meidän linjan taakse. Tilanteenvaihdot ovat myös niiden vahvuus, pystyttiin eliminoimaan ne aika hyvin. Eli sinänsä taktiikka toimi. Erikoistilanteissa ja keskitysten puolustamisessa meillä oli ongelmia, päävalmentaja Markku Kanerva kertoi Palloliiton sivuilla.

Hyökkäyspäässä Suomi iski harvemmin, mutta ajoittain vaarallisesti. Romanian aktiivinen prässi toimi ja Suomen oli hankala rakentaa peliä.

– Hyökkäyspelissä mitä kokonaisuudessaan koetettiin tehdä oli iskeä vastaan ja myös pidempien hyökkäysten kautta löytää kärjet. Romania ei vetäytynytkään, vaan piti prässinsä. Tila tuli ennemmin niiden selustaan, Kanerva kertoi.

– Jätkien taisteluilme ja työmoraali oli loistavaa. Jokainen pani itsensä hienosti likoon. Toisella jaksolla saatiin peliä paremmin tehtyä ja hyökkäämään kontrista.

Joel Pohjanpalon 1-0-johtomaalin jälkeen Teemu Pukki kaadettiin selkeän pilkun arvoisesti.

– Selkeältä pilkulta se näytti penkiltäkin. Se oli yksi tilanne joka olisi muuttanut pelin luonnetta. Tuomarilla ei olisi ollut muuta vaihtoehtoa kun antaa pilkku ja kaatajalle punainen. Se olisi antanut toivonkipinän siihen oljenkorteen joka olisi ollut. Näitä kuitenkin tapahtuu ja tuomaritkin tekee virheittä. Sääli vain, että kolahti nyt meille. Veikkaan, että jos olisi ollut toinen pääty jossa tuo tapahtui, ei olisi ollut kahta sanaa mitä tuomari tekee.

Kanerva joutui tekemään pakon sanelemana kaksi vaihtoa puolustuslinjaan.

– (Paulus) Arajuurella nivunen alkoi vaivata ja Kallulla (Kari Arkivuo) nilkka. Kallun tilanne oli tiedossa jo etukäteen ja epävarmaa pystyykö pelaamaan ollenkaan. Hän väänsi sen uudestaan. Sääli, että joutui tekemään kaksi pakkovaihtoa. Jäi vähän vähiin vaikuttaa peliin muilla vaihdoilla. Myös Jolle (Pohjanpalo) valitteli kanssa kipuja, joten kaikki vaihdot tulivat pakon sanelemina, Kanerva harmitteli.

Romanian illassa täyttyi myös kahden Huuhkajapelurin varoitustilit. Kanervalla on rajoitetummin vaihtoehtoja sunnuntaiseen Pohjois-Irlanti-otteluun.

– Loukkaantumisten ja (Markus) Halstin sekä (Perparim) Hetemaj’n saamien pelikieltojen myötä on vähän värkkäämistä, että saa jengin kasaan Pohjois-Irlantia vastaan. Tim (Sparv) palaa pelikiellosta, mutta silläkin on ollut hieman ongelmia nivusen kanssa. Penkiltä löytyy kuitenkin hyviä nälkäisiä pelaajia, ”Rive” vakuutti.