Neymarin isän ja agentin Neymar da Silva Santosin mukaan tähtipelaaja on mitä todennäköisimmin jatkamassa FC Barcelonassa.

23-vuotiaan uranäkymiin tosin vaikuttavat myös lakisotkut, joihin brassi on ajautunut. Syyskuun lopussa uutisoitiin, että Neymar olisi joutunut vaikeuksiin kotimaansa veroviranomaisten kanssa. Neymarin epäilleen kiertäneen veroja, ja tästä syystä hänen perheensä ja Neymariin lähipiiriin kuuluvien yritysten omaisuutta on takavarikoitu.

Sotkut liittyvät kesään 2013 ja Neymariin siirtoon Santosista Barcaan.

– Meillä on kolme vuotta nykyistä sopimusta jäljellä, agentti-isä kommentoi poikansa sopimustilannetta Sportille.

– Me perheenä kärsimme suuresta epävarmuudesta (liittyen veroihin ja lakikäsittelyihin), joten tämä vaikuttaa siihen, mitä me suunnittelemme hänen uraansa. Haluamme näiden asioiden olevan ohi.

Todennäköisin lopputulema on jatkosopimus Barcan kanssa, vaikka ihan vielä neuvottelupöytään ei voidakaan mennä. Jatkosta Barcassa myös pelaaja itse on puhunut (uutinen).

– Olemme tyytyväisiä. Neymar valitsi pelata täällä ja hän on todella onnellinen Barcassa. Sen voi nähdä. Tiedämme Barcelonan olevan erilainen. Kyse ei ole vain voittamisesta, mutta myös vakuuttamisesta ja pelaamisesta hyvin. Tästä löytää seuran suuruuden, Neymar da Silva Santos filosofisoi.

Kesällä huhuissa liikkui myös Manchester United. Oliko huhuissa perää?

– He soittivat Barcelonaan ja saivat vastauksen, että Neymarilla on sopimus ja että hän ei ole myynnissä. Kaikki ovat rauhallisia. Neymarilla on vielä kolme vuotta sopimustaan jäljellä.