Hölmö ulosajo suisti Pikkuhuuhkajat tappioon

© Kuva: Pekka Mäntylä

Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue kärsi EM-karsintojen toisen tappionsa, kun Itävalta voitti Pikkuhuuhkajat kotonaan 2-0-lukemin.

Itävalta oli hallitsevampi osapuoli alusta alkaen, mutta Suomi pysyi pinnalla maalivahti Otso Virtasen ollessa viimeisenä lukkona.

Ottelun ratkaisuhetkeksi muodostui Suomen keskikenttämiehen Moshtagh Yaghoubin toinen varoitus 57. minuutilla jälkipelistä. Ensimmäinen varoitus avausjaksolla tuli samankaltaisesta tilanteesta eli miehellä on peiliin katsomisen paikka joukkueensa pelin vesittämisestä.

Itävalta myllytti miesylivoimalla hyviä paikkoja ja lopulta vaihdosta kentälle tullut Michael Gregoritsch puski voittomaalin Huuhkaja-puolustaja Sauli Väisäsen nenän edestä keskitystilanteesta 77. minuutilla. Osuma oli itävaltalaishyökkääjälle jo karsintojen kahdeksas.

Kevin Friesenbichler kaunisteli vielä lukemat 2-0:aan 91. minuutilla.

Suomella oli heti ottelun alussa parhaat paikkansa. Ensin Joel Pohjanpalo pääsi nokikkain maalivahdin kanssa, mutta ei onnistunut harhauttamaan tätä. Hetki perään puolustajan ohjaus kulmapotkusta meni päin maalivahtia.

Itävalta on lohkon kärjessä tasapistein Saksan kanssa. Molemmilla on täydet pisteet neljästä pelistä. Suomi on yhdeksässä pisteessä kolmantena ottelun enemmän pelanneena. Venäjä on kuusi pistettä Suomen perässä, mutta on pelannut vasta kolme peliä.