Suomalaisen jalkapallon tämän hetken kirkkain tähti Lukas Hradecky juhlii tänään tiistaina 24.11. syntymäpäivään. Kovassa Saksan Bundesliigassa seuransa Eintracht Frankfurtin ykkösmaalivahdin paikan tällä kaudella valloittanut Hradecky täyttää 26 vuotta.

Hradecky on hyvänä esimerkkinä siitä, että huipulle voi kiivetä askel askeleelta eikä aina niminä kovimmat seurat olekaan niitä parhaita mahdollisia vaihtoehtoja harppauksiin uralla.

Hradecky lähti Suomesta ja TPS:stä 19-vuotiaana Tanskaan, missä hän pelasi ensin neljä vuotta Esbjergin joukkueessa. Pesti oli täynnä ylä- ja alamäkiä, mutta suomalainen sai jo aikaisessa vaiheessa paljon vastuuta. Kun aallonpohja ja putoaminen Tanskan pääsarjasta oli tapahtunut, suomalainen oli joukkueensa avainpelaajia seuran noustessa pääsarjan ylempään kastiin.

Hradeckyä huhuttiin seuraavaksi muihinkin maihin, mutta hän siirtyikin vain Tanskassa suurempaan seuraan Bröndbyyn kesällä 2013. Alku sielläkin oli hankala, mutta vähitellen suomalainen nousi ajan mittaan taas joukkueensa ehdottomien avainpelaajien joukkoon.

Vahvat esitykset Bröndbyssä ja myös Suomen A-maajoukkueessa valloitettu ykkösvahdin paikka toivat viime kesänä siirron kivikovaan Bundesliigaan ja tällä kertaa aiemmissa pesteissään kypsynyt Hradecky on ollut heti äärimmäisen vahva ja hän on pelannut kaikki joukkueensa sarjapelit tällä kaudella.

Toivotammekin täten onnea ja menestystä maalivahdiksi yhä nuorelle ”Lukelle”!

Eintracht Frankfurt

@Eintracht
Unserer Nr. 1 @HradeckyLukas alles Gute zum Geburtstag! #SGE