Marcelo Bielsa on ilmaantunut vahvaksi ehdokkaaksi Swansean seuraavaksi luotsiksi.

Viime viikolla Swansea erotti tehtävästi Garry Monkin, ja seurapomo Huw Jenkins on linjannut korvaajan astuvan nopeasti remmiin. Daily Express -lehti mainitsee, että tällä viikolla vaihdosta tuskin vielä tapahtuu, sillä Alan Curtis saattaa kantaa vastuuta edelleen sunnuntaina tärkeässä liigapelissä West Bromia vastaan.

Tehtävään on ollut lukuisia ehdokkaita, mutta monet näistä huhuista ovat kaatuneet alkuunsa. Nimistä ainakin Brendan Rodgers, Dennis Bergkamp ja Mark Warburton ovat itse jättäytyneet pelistä pois.

Erinomaiseksi ehdokkaaksi on noussut nyt Marcelo Bielsa. Bielsa valmensi vielä kauden alussa Marseillea, mutta jätti pestin heti ensimmäisen kierroksen jälkeen. Bielsan mukaan syynä oli huonot välit seurajohdon kanssa. Bielsan CV, jossa on näyttöjä kauniista ja hyökkäävästä futiksesta, voisi sopia hyvin Swansealle.

Bielsan lisäksi myös Sevillan valmentaja Unai Eremy ja chileläinen Jorge Sampioli ovat myös mahdollisia vaihtoehtoja.

Ykkösehdokas tehtävään on kuitenkin edelleen Gus Poyet. Poyet on ateenalaisen AEK:n luotsi, mutta sopimuksessa on tiettävästi 300 000 punnan ulosostohinta. Seurajohdossa on kuitenkin omat epäilyksensä miehestä, joten nimitys on vielä kaikkea muuta kuin varma.