© Kuva: Kai Lintinen

Malttaako Espanjan menetysluotsi sittenkään lopettaa uraansa EM-kisoihin? – ”Olen terve, joten voisin hyvin jatkaa”

Espanjan maajoukkueluotsi Vicente del Bosque kertoo mitä todennäköisemmin päättävänsä pestinsä ensi kesän EM-kisoihin, mutta toisaalta pitää vielä oven auki jatkolle.

Kesän 2008 EM-turnauksen jälkeen Espanjan peräsimeen Luis Aragonesin tilalle tullut 65-vuotias valmentajavelho on johdattanut maan MM-voittoon vuonna 2010 ja EM-kultaa vuonna.

– Jos kaikki on normaalisti niin kyllä [aion lopettaa]. Joukkueen jättäminen on parhaaksi jokaiselle: joukkueelle, jalkapalloliitolle ja minulle, AS-lehti siteerasi miestä.

– Nämä ovat olleet intensiiviset kahdeksan vuotta ja minulla on ollut suuri vastuu. Tunnen itseni terveeksi ja sen puolesta voisin jatkaa hyvinkin, mutta pestini on kestänyt jo kauan.

Espanjan voitto olisi historiallinen

Espanja on voittanut siis jo kaksi edellistä EM-kultaa, mutta nälkää riittää yhä. Mikään muu maa ei ole pystynyt edes kahteen peräkkäiseen mestaruuteen.

– Kukaan ei ole voittanut aiemmin kolmea kertaa peräkkäin. Sen tapahtuminen on vaikeaa, mutta meitä rohkaisee vahva ryhmämme.

Espanjan Edellinen arvoturnaus, MM-kisat 2014, tosin päättyi jo alkulohkovaiheen romahdukseen.

– Kesän 2014 tapahtumat ovat hyvä muistutus meille. Nyt meitä vastaan tulee kaksi joukkuetta, jotka olivat Hollannin edellä karsintalohkossa, eikä heitä – Turkkia ja Tshekkiä – sovi aliarvioida.

Lohkon neljäs maa on Kroatia, kova jalkapallomaa sekin.