© Kuva: Getty Images

Mielenkiintoinen tasonmittaus edessä: Suomi rankingissa edellä, historiatilasto vastustajan ylivoimaa!

Suomen A-maajoukkueen toinen maaottelu maaliskuun lopulla on varmistunut ja vastaan asettuu Norja. Norja ja Suomi kohtaavat Ullevaalin stadionilla Oslossa 29. maaliskuuta. Ottelun alkamisaika vahvistuu myöhemmin.

Norja ei Suomen tapaan yltänyt ensi kesän EM-turnaukseen hävittyään jatkokarsinnassa Unkarille. Norja on FIFA-rankingissa sijalla 54, kun Suomi on hyvän syksyn jälkeen 43. sijalla. Ranking on Suomen eduksi, mutta Norja on historiatilastossa selvästi niskan päällä. Kaikkiaan maat ovat kohdanneet A-maajoukkuetasolla 65 kertaa. Norja on voittanut kohtaamisista 40 ja Suomi yhdeksän.

Norja ja Suomi kohtasivat edellisen kerran niin ikään Oslossa huhtikuussa 2009 ja Norja vei tuolloin voiton niukasti 3-2.

Ennen Norja-ottelua Huuhkajat kohtaa Puolan Krakovassa 26. maaliskuuta.

Backen tulikaste ensi sunnuntaina

Edellä mainittuja kamppailuja ennen tuore Huuhkaja-luotsi Hans Backe saa tuliskasteensa Abu Dhabin turnauksessa. Suomi kohtaa ensi sunnuntaina Ruotsin ja seuraavana keskiviikkona Islannin. Backen ensimmäinen maajoukkuemiehistö sisältää tukun mielenkiintoisia nimiä.

Näiden ns. talvimaaotteluiden ryhmät koostuvat pääosin Pohjoismaisia seuroja edustavista pelaajista. Ottelupäivät eivät kuulu FIFA-kalenteriin, joten Keski- ja Etelä-Euroopan seurojen ei tarvitse päästä pelaajiaan otteluihin.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!