© Kuva: Juha Tamminen

SJK:lla kova tasonmittaus – kaksi Aasian Mestarien liigan voittoa, yli 50 titteliä yhteensä

SJK on parhaillaan Saudi-Arabiassa, missä se kohtaa Aasian suurimman seuran, Al-Hilal FC:n perjantain Suomen aikaa klo 16.45. Ottelu on valtava tapahtuma, sillä eurooppalaisen joukkueen näkeminen Riadissa on harvinaista herkkua.

Toki Al-Hilal on pelannut useita kansainvälisiä huippuotteluita aiemminkin ja se on muun muassa voittanut sekä Manchester Unitedin että Valencian kohtaamisissaan. Viime tammikuussa Riadissa pelannut FC Bayern oli kuitenkin 4-1-luvuin vahvempi. Muut harjoitusottelut Al-Hilal on pelannut ulkona kotimaastaan.

Al Hilalin nykyinen päävalmentaja, kreikkalaisluotsi Giorgios Donis valmensi pari kautta sitten APOELia, joka kukisti HJK:n Mestarien liigan karsinnassa.

– On hienoa, että eurooppalainen joukkue valmistautuu kauteen Saudi Arabiassa. – Haluamme pelata tämän ottelun, sillä tuo todella hyvää kokemusta pelata hyvää eurooppalaista joukkuetta vastaan. Samalla tämä on meille valmistautumista tammikuun lopun otteluruuhkaa varten, Donisia siteerattiin SJK:n kotisivuilla.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari odottaa kovaa vastusta kotimaassa, Arabian ja Aasian alueen kilpailuissa yli 50:ttä pokaalia juhlinesta seurasta. Al-Hilal on voittanut mm. kahdesti Aasian Mestarien liigan 2000-luvun vaihteessa.

– Al-Hilalin taso on todella korkea. Olen nähnyt neljä heidän viimeistä peliään ja se on hyvä joukkue, hyvin valmennettu ja heillä on hyviä yksilöitä jotka voivat aiheuttaa meille ongelmia.

Saudi-Arabiaan SJK matkasi jo viime maanantaina ja paikan päällä on päästy harjoittelemaan loistavissa olosuhteissa kahdesti päivässä. Myös Suomen maajoukkueen mukana olleet kuusi SJK-miestä, ovat jo liittyneet mukaan harjoitusvahvuuteen.