Tässäkö selitys Leicesterin erinomaiseen kauteen – ja esimerkiksi Liverpoolin vaikeuksiin?

BBC Sport ja Valioliigan loukkaantumisista tilastoa pitävä Physioroom.com-sivusto ovat julkaisseet kauden loukkaantumistilastot.

Tilastossa on lueteltu päivien määrä, mitä pelaajat ovat yhteensä olleet sivussa; kuinka monta loukkaantumista seuroilla on yhteensä ollut ja kuinka monta pelaaja joukkueilta on ollut sivussa.

Tilastoissa kärkikaksikkona ovat Watford ja Leicester, jotka molemmat ovat kauden yllättäjäryhmiä ennakko-odotuksiin nähden.

Listan häntäpäässä ovat Newcastle, Liverpool, Bournemouth, Manchester City, Manchester United ja Tottenham. Näistä suurseurojen loukkaantumisia selittänee mm. muita seuroja suurempia kuormitus europelien vuoksi – suurempi pelimäärä johtaa eittämättä useampiin loukkaantumisiin jo tilastollisestikin.

Listan oikeellisuuttakin on epäilty, esimerkiksi Arsenalin osalta. Joukkueelta ovat Jack Wilshere, Tomas Rosicky ja Danny Welbeck olleet koko kauden sivussa, mikä tekee jo pelkästään yli 500 päivää. Julkaistussa tilastossa Arsenalin poissaolojen kokonaismääräksikin on kuitenkin merkitty tätä pienempi määrä.

Listan kokonaisuudessa näet täältä.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!