© Kuva: Getty Images

Maailmanmestari ei mahdu Arsenalin avaukseen kärkipelissä?

Brittilehti The Expressin mukaan Saksan 2014 MM-kultajoukkueen toppari Per Mertesacker ei mahdu edelleenkään avaukseen, kun Arsenal iskee sunnuntaina kärkipelissä yhteen Leicesterin kanssa.

31-vuotias saksalainen näyttää menettäneen avauskokoonpanon paikkansa Chelsea-pelissä seuranneen ulosajon myötä. Hän kärsi pelikieltonsa seuraavan viikonlopun cup-voitossa Burnleystä, mutta on seurannut sen jälkeen jo kaksi edellistä peliä penkin puolelta.

Avauspaikan Laurent Koscielnyn toppariparin paikan on napannut brassitoppari Gabriel, joka on saksalaista liikkuvampi ja fyysisempi pelaaja.

Leicester on tunnettu vauhdikkaista vastahyökkäyksistään, joten hitaahkon Mertesackerin jättäminen vaihtopenkille ei sinänsä ole yllätys, kun muistetaan Chelsea-pelin tapahtumat. Mertesacker joutui ottelussa kaatamaan läpiajoon kiihdyttäneen Diego Costan myöhästyneellä taklauksella. Arsenal joutui yli tunnin pelaamaan vajaalla ja hävisi 0-1-lukemin.

Leicester johtaa yhä sarjaa ja Arsenal sekä Tottenham ovat seuraavina viisi pistettä jäljessä. Manchester City on kuuden pisteen päässä kärjestä neljäntenää.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!