© Kuva: Juha Tamminen

SJK hätyytti skottiseuran päävalmentajansa kimpusta – pitkä jatkodiili!

SJK hätyytti skottiseura Kilmarnockin päävalmentajansa Simo Valakarin kimpusta tekemällä mestariluotsilleen uuden neljävuotisen jatkosopimuksen.

Ainakin Kilmarnock oli kiinnostunut Valakarin palveluksista, mutta Valakarin aiempi kaksivuotinen pahvi pidennettiin neljään.

– Kyselyjä Simosta on ollut ulkopuolelta, muun muassa Skotlannissa. Me rakennamme kuitenkin seuraa pitkäjänteisesti, strategiamme mukaan. Simo on osa tätä suunnitelmaa. Me tulemme pelaamaan Mestareiden Liigan karsintaa ja meille nousee uusi stadion, joten tulevaisuutemme näyttää tällä hetkellä varsin hyvältä, kommentoi SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi seuran verkkosivuilla.

Valakari aloitti SJK:n päävalmentajana syyskuussa 2012 ja tuona aikana hän on johdattanut SJK:n ensin Ykkösestä Veikkausliigaan, Veikkausliigan hopeaan ja viime kaudella ensimmäiseen Suomen mestaruuteen.

SJK on ollut Valakarin tekemään työhön erittäin tyytyväinen ja haluaa jatkaa yhteistyössä seuran ja joukkueen kehittämistä tulevina vuosina.

– Tämä on ollut alusta asti pitkäjänteinen prosessi ja olen todella iloinen että saan jatkaa seuran ja joukkueen rakentamista. Tämä on valmentajalle ja pelaajalle hyvä paikka olla. Täällä saa hyvissä olosuhteissa toteuttaa omia juttuja, mutta vaatimustaso seuran puolelta on myös kova, kommentoi Valakari jatkoa.

– Valmentajana haluan kehittyä huipputasolle ja minulla on iso halu oppia asioita. Koen että tämä on tässä vaiheessa paras paikka siihen, Valakari päättää.