© Kuva: Getty Images

AC Oulu hankki Veikkausliiga-tasoa riveihinsä – ”Valitsin seuran Markus Heikkisen vuoksi”

AC Oulu hankki kauden kynnyksellä kokemusta keskikentällensä, kun David Ramadingaye, 26, kirjoitti vuoden pelaajasopimuksen tällä viikolla.

Miehen erikoinen sukunimi selittyy isän puolen tšadilaisilla sukujuurilla. Äidin sukujuuret ovat Oulussa, jossa Ramadingaye on syntynytkin, joten tavallaan voidaan puhua oululaisesta paluumuuttajasta vaikka juniorivuodet hän pelasi pääkaupunkiseudulla.

Kausina 2011-2014 Ramadingaye esiintyi Veikkausliiga-kentillä MYPA:ssa ja IFK Mariehamnissa. Viime kauden Ramadingaye aloitti Kakkosessa Esport Hongan riveissä Espoossa, mutta siirtyi kesken kauden hopeajoukkue Rovaniemen Palloseuraan, jossa hän esiintyi neljästi.

– AC Oulu on hyvä vaihtoehto tämän hetkiseen tilanteeseeni. Henkilökohtainen tavoitteeni on saada peliaikaa ja vallata iso rooli joukkueen keskikentältä. Tavoitteenamme on taistella Ykkösen kärkisijoista ja Veikkausliigaan noususta. Keskikentän rooleista pohjapelaajan paikka on minulle mieluisin, pelaaja kertoi AC Oulun kotisivuilla.

– Yksi suurin syy miksi valitsin AC Oulun on pelaajavalmentaja Markus Heikkinen, jolla on paljon kokemusta ja hän pystyy varmasti auttamaan minua urallani eteenpäin.

Vielä viime kaudella HJK:ssa pelannut Heikkinen teki syksyllä kolmivuotisen sopimuksen AC Oulun kanssa.