© Kuva: Getty Images

Arsenal kompuroi Valioliigassa – tähtipelaaja silti omaa luokkaansa Euroopassa

Arsenal hävisi viime viikolla Mestarien liigan neljännesvälierien ensimmäisessä osaottelussa Barcelonalle kotikentällään. Isoin pettymys oli kuitenkin sunnuntain tappio Manchester Unitedia vastaan Old Traffordilla.

Kun Tottenham onnistui samaan aikaan kaatamaan Swansean ja Leicesterkin voitti lauantaina, on ”Tykkimiesten” ero sarjakärkeen jo viisi pistettä ja kakkoseenkin kolme pistettä.

Arsenal-manageri Arsene Wenger on saanut United-tappion jälkeen paljon kritiikkiä. Monien mielestä tämä kausi tulee luultavasti olemaan melkoinen hukattu mahdollisuus joukkueelle – etenkin mikäli Tottenham tai Leicester marssii mestaruuteen.

Arsenalin pelintekijä Mesut Özilkään ei ole säästynyt kritiikiltä ajoittaisen epätasaisuuden vuoksi. Siitä huolimatta saksalainen pelintekijä on täysin ylivertainen Valioliigan – ja itse asiassa koko Euroopan huippusarjojen (Valioliiga, La Liga, Serie A, Bundesliiga, Ligue 1) – tämän kauden syöttötilastossa. Mies on antanut 18 maalisyöttöä. Toiseksi tilastossa yltää Barcelonan Luis Suarez, jolle on kirjattu 11 maalisyöttöä

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!