Facebook kieltäytyy poistamasta jalkapallotragedian uhreja pilkkaavaa sivua

Yhteisöpalvelu Facebook kieltäytyy poistamasta sivua, joka pilkkaa Hillsborough’n katsomo-onnettomuuden uhreja, kertoo Liverpool Echo.

Huhtikuussa 1989 Sheffieldissä Hillsborough’n stadionilla sattuneessa onnettomuudessa kuoli 96 ihmistä ja loukkaantui lähes 800, kun poliisin virheen takia Liverpool-fanien katsomolohkoon päästettiin aivan liikaa ihmisiä. Uhrit kuolivat väenpaljoudesta seuranneessa tungoksessa jouduttuaan puristuksiin katsomoaitojen ja ihmismassojen väliin.

Kuolleita Liverpool-faneja pilkkaavasta Facebook-sivusta on lähetetty yhtiölle kymmeniä poistopyyntöjä, mutta sosiaalisen median jätti kieltäytyy poistamasta sivua.

Tällä viikolla sivusta tehtiin myös ilmoitus Liverpoolin alueen poliisilaitokselle. Poliisi kuitenkin tiedotti ettei se pysty toimimaan asian tiimoilta, koska tapaus on sen tehtäväpiirin ulkopuolella.

Pilkkasivu on jo toinen Hillsborough’ta halventava sivu Facebookissa. Firma kieltäytyi myös tämän sivun poistamisesta, mutta taipui myöhemmin, kun sitä uhattiin boikotilla.

Liverpoolilaislehti ei halua nimetä törkysivustoa uutisessaan.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!