© Kuva: Getty Images

Juventus-legenda teki seurahistoriaa – seuraavaksi tähtäimessä Serie A:n ennätys

Juventus kukisti eilen perjantaina Sassuolon numeroin 1-0 Paulo Dybalan maalilla. Sassuolohan kukisti ”Vanhan rouvan” lokakuussa 1-0 kotikentällään. Juventuksen nykyinen 19 ottelun tappioton putki Serie A:ssa alkoi juuri tuota kamppailua seuranneesta Torino-ottelusta.

Myös joukkueen maalivahdilla Gianluigi Buffonilla on oma putki mietittävänään, sillä 38-vuotias italialaislegenda on eilisen ottelun jälkeen pelannut 923 minuuttia päästämättä maaliakaan Italian pääsarjassa.

Eilen Buffon ohitti seuraennätyksen, joka oli Dino Zoffin nimissä kaudelta 1972-1973. Zoff piti silloin maalinsa puhtaana 903 minuuttia.

Serie A:n ennätys on entisen Milan-veskarin Sebastiano Rossin hallussa (926 minuuttia). Buffonilla on mahdollisuus rikkoa ennätys, kun Juventus kohtaa Torinon paikallisottelussa ensi viikon sunnuntaina.