ManU:n komeetta rikkoi taas yhden ennätyksen

ManU:n nuoresta hyökkääjäsensaatiosta Marcus Rashfordista tuli kautta historian nuorin maalintekijä Manchesterin derbyssä, kun hän iski sunnuntaina voittomaalin 1-0-lukemin päättyneessä ottelussa 18 vuoden ja 141 päivän ikäisenä. Edellinen ennätyksen haltija oli Wayne Rooney, joka oli 19-vuotias ensimmäisen derbymaalinsa aikana.

Voittomaali oli komea, kun nuori hyökkääjä spurttasi vauhdilla ohi Cityn konkaritopparin Martin Demichelisin, joka pyllähti samalla kentän pintaan avuttoman näköisenä. Nokikkain maalivahdin kanssa päässeen Rashfordin viimeistely oli tarkka ohi Joe Hartin.

Nuorukaiselle maali oli jo viides kahdeksaan ensimmäiseen peliinsä ManU:ssa. Hän teki aiemmin kaksi maalia Eurooppa-liigassa FC Midtjyllandia vastaan ja kaksi maalia joukkueen Arsenal-voitossa helmikuun lopussa.

Tuloksen myötä taistelu Valioliigan top4-sijoista jatkuu tiiviinä. City on yhä neljäs (51 p), mutta viidentenä ja kuudentena olevat West Ham ja ManU ovat vain pisteen perässä.

Seuraavina ovat Southampton (47 p), Stoke (46 p) ja Liverpool (44 p). Liverpool on pelannut ottelun vähemmän kuin City, West Ham ja ManU ja kaksi ottelua vähemmän kuin Southampton ja Stoke.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!