Pelaako Zinedine Zidane jo tulevaisuudestaan? – rumaa tappiota ei saa tulla!

Real Madridin komentoonsa Rafael Benitezin potkujen jälkeen tammikuun alussa ottanut Zinedine Zidane on saanut joukkueensa hyvään lentoon kevään aikana, kun 14. ottelusta saldona on 11 voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio. Maaliero on 44-10.

Ranskalaiselle pesti on kuitenkin vasta ensimmäinen päävalmentaja, ja Real Madridin luotsaaminen on yksi jalkapallomaailman hankalimmista tehtävistä.

Seura ei ole viime vuosina yltänyt pysyvään menestykseen ja valmentajia on tullut ja mennyt, kun esimerkiksi kilpailija Barcelona tuntuu porskuttavan vuodesta toiseen. Päästäkseen samaan, Real Madridin täytyy löytää pysyvyyttä valmennukseensa, mutta onko Zidane sitten se, johon luotto pitää säilyttää?

Zidanen ensimmäinen todellinen tulikoe koittaa viikonloppuna, kun Real kohtaa El Clasicossa Barcelonan. Aiempi kauden kohtaaminen La Ligassa päättyi Realille murheellisesti 0-4-kotitappioon Benitezin aikakaudella.

Real Madrid on sarjassa jo 12 pistettä Barcelonan perässä ja sinänsä edes Realin voitto ei käännä taistelua enää joukkueen eduksi.

Tappio, varsinkin jos se tulee rumin lukemin, olisi kuitenkin kova kolaus Zidanen haaveille pitkästä tulevaisuudesta seuran peräsimessä. Real Madridissa valmentajalta odotetaan nopeasti menestystä tai lähtö on lähellä.

Joukkue on jo pudonnut Espanjan cupista ja ainoa pokaalin mahdollisuus on Mestarien liigassa.