Roy Hodgson piti Englannin tappioon johtaneita tilanteita kyseenalaisina: ”Meitä kohdeltiin kaltoin”

Englannin viikonlopun upea Saksa-voitto (0-2-tappioasemasta 3-2-voittoon) on ollutta ja mennyttä, kun joukkue kärsi tiistaina Wembleyllä 1-2-lukemin tappion Hollannille.

Englanti meni ottelussa johtoon Jamie Vardyn lähiohjauksella avausjakson lopulla. Hollanti tasoitti laitapakki Danny Rosen käsivirheestä tuomitulla rankkarilla, jonka Vincent Janssen ampui sisään.

Voittomalin teki puolestaan Luciano Narsingh Janssenin esitytöstä. Tilanteessa Janssen jyräsi Englannin topparin Phil Jagielkan, mitä Englannissa pidettiin rikkeen arvoisena.

Englannin päävalmentajan Roy Hodgsonin mukaan molemmat tilanteet – käsivirhe ja Janssen-Jagielka-kamppailu – olivat kyseenalaisia päätöksiä tuomareilta.

– Meitä kohdeltiin kaltoin. Emme ansainneet hävitä peliä tuolla tavalla miten nämä tilanteet kääntyivät meitä vastaan, BBC Sportilla siteerattiin miestä.

– Tämä ei ollut esitys, jollaisen halusin. Emme olleet yhtä intensiivisiä tai teräviä kuin Saksa-ottelussa tai luoneet tilanteita, mutta hallitsimme peliä.

Englanille tappio Wembleyllä oli ensimmäinen sitten marraskuun 2013.

Hodgson nimeää EM-kisamiehistönsä 12. toukokuuta. Joukkue pelaa toukokuun lopulla kaksi kisoihin valmistavaa peliä Turkkia ja Itävaltaa vastaan Manchesterissa ja Sunderlandissa.

– Annoin nyt monille pelaajille paikan näyttää. Toivottavasti se osoittautuu minulle eduksi valitessani ryhmää.

Hollanti jäi karsinnoista ilman kisapaikkaa.