Suomi mukana hakemassa jalkapallon EM-kisoja

Pohjoismaiden jalkapalloliittojen puheenjohtajien tapaamisessa sunnuntaina päätettiin jatkaa pohdintaa myönteisessä hengessä yhteisestä hausta miesten EM-lopputurnauksen järjestämisestä Pohjoismaissa joko vuonna 2024 tai vuonna 2028.

EM-lopputurnauksen mahdollisen pelaamisen Pohjoismaissa vuonna 2024 tai 2028 pitää tuoda sekä otteluita että muita tapahtumia kaikkiin Pohjoismaihin ja keskiössä täytyy olla vapaaehtoisuus, kestävä kehitys sekä niin ympäristöllisesti kuin taloudellisesti kestävä pohja ja lasten huomioiminen.

Lisäksi puheenjohtajat harkitsivat myös ehdottamista toisen turnauksen järjestämisen hakemiseksi joko FIFA:lta tai UEFA:lta taustana yhteisen toteuttamisen kokeileminen ennen EM-lopputurnauksen isännöimistä.

– Pohjoismaat jakavat monessa suhteessa samat arvot ja yhdessä haluamme kiinnittää huomion, muiden asioiden ohella, vapaaehtoistyöhön ja yhteiseen hyvinvointiin EM-lopputurnauksen yhteisisännyydessä. Haluamme järjestää ottelut perustuen kestävään kehitykseen sekä taloudellisesti kestävällä että ympäristöystävällisellä tavalla, Pohjoismaiden puheenjohtajat sanovat yhteisessä lausunnossaan.

Haun odotetaan alkavan vuonna 2018, mutta Pohjoismaiset liitot haluavat aloittaa esivalmistelut jo sitä ennen. Kaikkia Pohjoismaiden liittoja edustava työryhmä on perusteilla ja sen on tarkoitus esittää ensimmäiset suosituksensa Pohjoismaiden liitoille vuotuisessa kokoontumisessa Grönlannissa elokuussa.

Pohjoismaiden liittojen puheenjohtajat vahvistivat myös, että Amnesty Internationalin julkaiseman – Qatarin vuoden 2022 MM-lopputurnauksen työntekijöiden oloihin liittyvän – raportin pohjalta he tulevat matkaamaan Qatariin tarkastuskäynnille marraskuussa 2016 tarkoituksenaan tutkia niin stadionit, muut puitteet kuin työntekijöiden olotkin.

Lähde: Palloliiton verkkosivut

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!