© Kuva: Pekka Mäntylä

Veikkausliiga-joukkue yllätettiin Suomen Cupissa – ”Olen todella pettynyt meidän esitykseen”

Eilen pelattiin kaksi Suomen Cupin viidennen kierroksen. FC Lahti murskasi MPS/Atletico Malmin peräti 6-0 vieraskentällä, Ykkösen FC Haka puolestaan kukisti kotikentällään Veikkausliiga-seura Ilveksen rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Haka ja Lahti etenivät siis cupin kuudennelle kierrokselle.

Hakan ja Ilveksen kohtaamisessa ei nähty maaleja varsinaisella peliajalla eikä myöskään jatko-ottelussa, joten kamppailun eteni rankkareille, joissa kotijoukkueen Jere Intalan onnistuminen ratkaisi voiton. Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss myönsi kamppailun jälkeen pettymyksensä seuran verkkosivuilla.

– Olen todella pettynyt meidän peliesitykseen. Paljon pojat ovat puhuneet oudosta alustasta, mutta meille tuntui olevan ylivoimaisen vaikeaa saada pari-kolme syöttöä peräkkäin omille. Haka pelaa kotikentällään hyvää futista ja pallo liikkuu. Tämä toimi myös hyvänä herätyksenä meidän kokeneelle kaartillemme, jolle tuli nyt yllättävän paljon harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä.

Ilveksen Veikkausliiga-kausi alkaa viikon päästä lauantaina vierasottelulla KuPSia vastaan.

– Tässä on viikon verran Veikkausliigan sarja-avaukseen eli yksi harjoitusviikko on aikaa parantaa. Toivottavasti pelaajat antavat parastaan treeneissä ja haluavat näyttää, että kuuluvat avaukseen Kuopiossa ensi viikon lauantaina, kommentoi Wiss.