© Kuva: Getty Images

Surkein salaliittoteoria ikinä? Näistä syistä Barcelonan väitetään kävelevän lauantaina La Ligan voittoon

La Ligan päätöskierros pelataan viikonloppuna. Panoksena on vielä ennen kaikkea mestaruus, josta kamppailevat Barcelona ja Real Madrid.

Sarjakärjessä oleva Barcelona johtaa Realia pisteellä eli varmistaa mestaruuden kukistamalla huomisessa vierasottelussaan Granadan. ”Los Blancos” puolestaan pelaa huomenna Deportivon vieraana.

Espanjalaisessa mediassa on pyörinyt viime päivinä varsin koomiselta vaikuttava salaliittoteoria, joka väittää Granadan häviävän huomenna ottelunsa tahallaan Barcelonalle.

Teorian mukaan putoamista vastaan taisteleva Granada on juoninut yhdessä Sevillan ja Barcelonan kanssa tavalla, joka hyödyttää kaikkia osapuolia.

Granadahan kukisti viime viikolla yllättäen Sevillan, jolla ei ole enää panosta La Ligassa, murskaluvuin 4-1. Salaliittoteoria esittää, että Sevilla hävisi ottelun tahallaan sillä ehdolla, että Granada puolestaan antaa Barcelonan voittaa joukkueen päätöskierroksella.

Salaliittoteorian mukaan Sevilla hyötyy Barcelonan mestaruudesta, koska se pelaa ”Blaugranaa” vastaan Copa del Reyn finaalissa. Mikäli Barca voittaa Sevillan cupin finaalissa, kohtaa katalaanijätti La Ligan voittajan ensi kaudella Espanjan supercupin finaalissa. Mutta jos La Ligan ja Copa del Reyn voittaja on Barcelona, eli se on tuplamestari, kohtaa se supercupissa Copa del Reyn kakkosen – eli tässä tapauksessa Sevillan.

Sevillan intresseissä on siis pelata mestaruus pois Realin käsistä, koska näin ollen se pystyy varmistamaan paikkansa supercupin finaalissa.

Salaliittoteoriasta tekee tietysti naurettavan se, että supercup ei ole erityisen arvostettu kilpailu eikä tuo seuroille merkittävää taloudellista hyötyä.

Lähde: OK Diario