© Kuva: Getty Images

Huuhkajien päävalmentaja Hans Backe kommentoi rangaistuspotkutuomiota: ”Niin se vain on”

Huuhkajat joutui tunnustamaan Italian paremmakseen, kun EM-kilpailuihin valmistautuva joukkue otti 2-0-voiton. Suomen päävalmentaja Hans Backe oli pääosin tyytyväinen puolustuspelaamiseen, mutta hyökkäyspelissä oli parantamisen varaa.

Ottelun avausmaali nähtiin 27. minuutilla, kun Italialle vihellettiin rankkari, jonka Antonio Candreva ampui varmasti sisään.

– Ensimmäinen reaktioni oli, että rankkari oli hieman halpa. Isoja maita vastaan pelatessa et saa mitään etua erotuomareilta. Niin se vain on, kommentoi Backe.

Ennen maalia Italia hallitsi kenttätapahtumia, mutta varsinaisia huippupaikkoja se ei saanut luotua. Toisella puoliskolla Suomi pääsi pyörittämään peliä ja hallitsemaan palloa, mutta eväät loppuivat kesken Italian kovan puolustuslinjan edessä.

– Ensimmäisellä puoliajalla olimme paineen alla. He eivät luoneet montaa maalipaikkaa ja heillä oli hienoisesti hallinta, mutta puolustimme erittäin hyvin. Toisella puoliajalla jatkoimme hyvää puolustamista, muttemme pystyneet murtamaan heitä hyökkäyspelillämme. Pelasimme liikaa heidän puolustuksen edessä. Yksi avainasia on päästä puolustuslinjan taakse.

– Italian murtaminen on äärimmäisen vaikeaa sen jälkeen, kun he ovat tehneet ensimmäisen maalin.

Belgia- ja Italia –ottelut antoivat päävalmentajalle hyvän kuvan mitä pitää parantaa, kun MM-karsinnat pyörähtävät käyntiin lokakuussa.

– Maalipaikkojen luominen ja maalin tekeminen on vaikeinta nykypäivänä jalkapallossa. Meidän täytyy tehdä enemmän töitä hyökkäyspelin eteen, Backe painotti.

Lähde: Palloliiton verkkosivut

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!