© Kuva: Getty Images

Kommentti: Alkulohkon vaisuhko päätöspeli toi Ranskalle useita vastauksia

Ranskan maajoukkue päätti alkulohkonsa maalittomaan tasapeliin Sveitsiä vastaan, missä joukkue ei missään vaiheessa saanut kaikkia vaihteita käyttöönsä – osin johtuen siitä, että joukkue antoi ottelussa peliaikaa monille aiemmin penkillä aloittaneille pelaajille. Sinänsä esitys oli hyvä ja vahva, mutta viimeinen silaus uupui.

Ranska otti tasapelipisteen myötä lohkonsa voiton, mikä tuo mahdollisimman suotuisan pudotuspeliparin toisen lohkon kolmosista. Vaikka Ranska jäi ilman parasta mahdollista tulosta, antoi ottelu todella paljon osviittaa Didier Deschampsille tulevaisuudesta.

Ranska on päässyt peluuttamaan ryhmäänsä laajalla rintamalla, ja monille pelipaikoille tyrkyllä on useita nälkäisiä pelaajia. Deschamps esimerkiksi teki aiemmassa pelissä kovan ratkaisun ja penkitti ennalta joukkueen suurimpana tähtenä pidetyn Paul Pogban, joka oli vaisu avauspeleissä.

Nyt Juventus-pelaaja tuli entistä ehompana takaisin, hallitsi keskikenttää ja ampui kertaalleen upean vedon ylärimaankin eli näytti olevansa vastuun arvoinen jatkossakin!

Hyökkäyksen piikissä Pierre-Andre Gignac sai ensi kertaa tässä turnauksessa avauspaikan ja pelasi mukiinmenevästi. Lienee kuitenkin selvää, että kaksi avauspeliä avannut Olivier Giroud on jatkossakin monipuolisempana ykkösvaihtoehto keskushyökkääjän paikalle.

Ykkösmiehistö selvillä

Mielenkiintoista on keskikentän kolmikon ja laitapelin nokkimisjärjestys jatkopeleissä. Ranska pelannee jatkopelin 4-3-3-järjestelmälllä, missä puolustuslinja jatkaa tähän asti pelanneessa muodossa. Nykyinen nelikko pelaa jatkossakin, jos pysyvät pelikunnossa ja pelikielloitta.

Keskikentän kolmikko lienee jatkoapeleissä muodossa Blaise Matuidi-N’Golo Kante-Paul Pogba. Työnjako menee siten, että Kante suojelee puolustuslinjaa ja kahdella muulla on lupa osallistua hyökkäyksiin.

Hyökkäyskolmikossa Payet ottaa vasemman laidan paikan ja Giroud keskimmäisen roolin. Ainoa suuri kysymysmerkki on oikean laidan valinta. Antoine Griezmann oli ennen turnausta itsestään selvä valinta, mutta Kingsley Coman on näyttänyt myös hyvää kykyä tällä paikalla lohkopeleissä.

Ranska pelasi alkulohkossa Albania vastaan 4-2-3-1-järjestelmäässä, missä Payet sai keskimmäisen roolin yksinäisen hyökkääjän alapuolella ja laidoilla olivat nuoret ja sähäkät Coman sekä Anthony Martial. Jatkopeleissä mentäneen kuitenkin hyväksi havaitulla 4-3-3:lla.

Ranskan todennäköinen avauskokoonpano neljännesvälierässä:

Hugo Lloris
Bacary Sagna, Adil Rami, Laurent Koscielny, Patrice Evra
Paul Pogba, N’Golo Kante, Blaise Matuidi
Antoine Griezmann, Olivier Giroud, Dimitri Payet.