© Kuva: Getty Images

Kuva: Englannin tähtihyökkääjällä kyseenalaiset eväät – nuuskaa ja Red Bullia!

Englannin tähtihyökkääjä Jamie Vardylla oli eilen hieman kyseenalaiset eväät lähtiessään joukkueen hotellilta.

Vardylla oli toisessa kädessään Red Bull -energiajuoma, joka sinänsä ei vielä ole paheksuttavaa, mutta toisesta kädestä paistoi nuuskarasia.

Amerikkalainen tiedemies Roger Pielke Jr. kertoi Daily Mailille, että varsinkin kofeiini voi tuoda urheilijalle pienen energialisäyksen.

– Uudessa kirjassa käsittelen tätä aihetta. Kofeiini voi parantaa urheilijan suorituskykyä kolmesta seitsemään prosenttia. Kaikki, jotka juovat aamulla kahvia, tietävät, että se piristää. Se on täysin laillista ja urheilijat käyttävät sitä, Pielke kertoi Daily Mail -lehdelle.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Pielken mukaan nikotiinin piristävää vaikutusta ei ole todettu, mutta hänen mukaansa urheilijat käyttävät kaiken hyödyn, mitä vaan voivat, olivat ne tieteellisesti todistettu tai ei.

Englannin Ykkösliigassa pelaavan Boltonin Wanderersin urheilutoimenjohtaja Marc Leatherin mukaan nuuskankäyttö on muoti-ilmiö, eikä nuuskankäytöllä ole mitään tehostavaa vaikutusta.

– Jotkut käyttävät sitä rentoutuakseen tupakoinnin sijasta. En tiedä, miksi jotkut niin tekevät, enkä myöskään suosittele sen käyttöä syöpäriskin takia, Leather sanoi.

» Katso Valioliigan ottelut, taulukko ja uutiset erikoissivultamme!