© Kuva: Getty Images

Ranska pelaa parasta peliään tällä vuosituhannella – ainakin tilastollisesti!

Ranskan maajoukkue eteni isännöimänsä EM-turnauksen puolivälieriin vaikeuksien kautta kaataen Irlannin 2-1-lukemin.

Joukkue joutui alussa takaa-ajajaksi, kun Irlanti iski rankkarista yllätysjohdon. Isännät kuitenkin painoivat peliä vastustajan päätyyn ja palkinto tuli toisella jaksolla, kun Antoine Griezmann iski kahdesti kolmen minuutin sisään noin tunnin pelin kohdalla. Irlanti sai myöhemmin punaisen kortin, kun maalitykki kaadettiin ja Ranska hallitsi lopulta johtoasemansa hyvin.

Ihan jokapäiväistä Ranskalle tämä temppu ei ole EM-tasolla, sillä edellisen kerran se on onnistunut nousemaan takaa-ajoasemasta EM-turnauksissa voittoon vuonna 2004 ottelussa Englantia vastaan.

Ranska on muutenkin nostanut hyvin profiiliaan viime vuosina, kun joukkueelle puolivälieräpaikka arvoturnauksissa on jo kolmas peräjälkeen. Vastaavaan saldoon maa ylsi viimeksi vuosina 1996-2000, jona aikana joukkue juhli sekä MM- että EM-voittoja.