© Kuva: Getty Images

Sam Allardyce uskoo nostavansa Englannin huipulle: ”Aika päättää 50 vuoden kuiva kausi”

61-vuotias Sam Allardyce valittiin Englannin päävalmentajaksi Roy Hodgsonin jälkeen. Moni kritisoi valintaa, koska Allardyce ei ole koskaan valmentanut seuratasolla huippujoukkuetta.

Valioliigassa hän on luotsannut Boltonia, Newcastlea, Blackburnia, West Hamia ja Sunderlandia. Niinpä Allardyce on tunnettu enemmänkin pelastusoperaatioista putoamista vastaan kuin pokaalien voittamisesta.

– Olen valmentanut monia huippupelaajia kuten Fernando Hierro, Jay-Jay Okocha, Gary Speed, Nicolas Anelka, Youri Djorkaeff ja Michael Owen. He ovat olleet todella lahjakkaita pelaajia, joiden kanssa on aina helppo työskennellä, koska he tekevät, mitä pyydät ja aikaa ei mene hukkaan, Allardyce sanoo BBC:n haastattelussa.

– Englannin eliittipelaajien kanssa työskenteleminen tulee olemaan jännittävää. He ovat maan parhaita pelaajia ja pystyvät varmasti tekemään, mitä haluan heidän tekevän.

– Mitä aikaisempaan menestykseeni tulee, en ole aiemmin saanut mahdollisuutta valmentaa huippujoukkueissa. Mutta olen urallani ollut paljon todella tiukoissa paikoissa, eikä joukkueeni ole koskaan pudonnut. Se ei ole koskaan helppoa, joten pidän niitä hyvinä saavutuksina.

– Tietenkään selviytymisillä ei ole samanlaista gloriaa kuin pokaaleilla, mutta mielestäni sekin on aina iso asia, kun pystyy pelastamaan seuran Valioliigassa ja takaamaan sille seuraavaksikin kaudeksi taloudelliset edellytykset, Allardyce sanoo.

– Venäjän MM-lopputurnaus 2018 on ensimmäinen suuri tavoite. Olisi jo aika päättää maan 50 vuoden kuiva kausi arvoturnauksissa.