Kuvat: Stadin derbyssä oli lähellä hurja vaaratilanne – isot sakot tulossa?

Kauden kolmas Stadin derby oli intensiivinen niin kentällä kuin katsomossakin. Ylilyönneiltä ei vältytty. Kentälle juosseet kannattajat olivat aiheuttaa hurjan vaaratilanteen.

Helsingin poliisi raportoi ottelun jälkeen, että tähän mennessä poliisi on ottanut kiinni kymmenen henkilöä, rikosilmoituksia on tehty kaksi, joista toinen räjähderikoksesta ja toinen pahoinpitelystä. Lisäksi poliisi määräsi kahdeksat sakot ja lastensuojeluilmoituksia kirjattiin viisi.

Yksi hurjimmista vaaratilanteista oli ottelun jälkeen kentällä. HIFK:n kannattajat juoksivat kentälle juhlimaan voittoa pelaajien kanssa. Muutama HIFK:n kannattajista meni keskiympyrään asti näyttämään keskisormea HJK:n kannattajille.

HJK:n fanit eivät tätä sulattaneet ja osa yritti päästä kentälle ohi järjestyksenvalvojien. Osa pääsi jo melko pitkälle, mutta järjestyksenvalvojat saivat tilanteen onneksi rauhoitettua.

Joka tapauksessa jälki olisi voinut olla hurjaa, jos kannattajat olisivat ottaneet yhteen kentällä. Poliisin mukaan järjestysmiehiin oli käyty käsiksi ottelun jälkeen ja fanipäädyissä oli isoja häiriöitä.

Se on selvää, että rikkomukset tullaan huomioimaan kurinpitovaliokunnassa. Mediakäytävällä spekuloitiin jopa 20 000 euron sakoista tai pahimmassa tapauksessa seuraavan Stadin derbyn pelaamista tyhjille katsomoille.

Tyhjille katsomoille pelaaminen toki vaatisi sitä, että HIFK säilyy Veikkausliigassa.

Comments are closed.