HJK:lta ja HIFK:lta kovat ukaasit Stadin derbyn häiriökäyttäytymisestä: ”Nyt meni yli”

Stadin derbyn tapahtumat ovat edelleen esillä. Viime perjantaina pelattu hieno jalkapallo-ottelu poiki suuria häiriöitä. Ottelussa oli hieno tunnelma, mutta ylilyöntejä tapahtui valitettavan paljon.

Soihdut paloivat, pommit paukkuivat ja pelin jälkeen pelikentällä nähtiin kannattajia, jonka seurauksena tilanne riistäytyi väkivaltaisesti käsistä. Järjestyksenvalvojiin kohdistui väkivaltaa. Molemmat seurat ovat tulleet ulos vastustaen kaikenlaista häiriökäyttäytymistä ottelutapahtumassa. Molemmat seurat aikovat myös antaa porttikieltoja asian tiimoilta.

HJK kirjoitti seuraavasti nettisivuillaan:

”HJK auttaa viranomaisia kaikin keinoin otteluissa tapahtuvien, turvallisuutta uhkaavien tekijöiden selvittämisessä ja lieveilmiöiden poistamisessa. HJK sanoutuu jyrkästi irti kaikesta toiminnasta mikä kohdistuu järjestystä ylläpitävien henkilöiden vastustamiseen ja turvallisuuden vaarantamiseen.

Perjantain HIFK-HJK -vierasottelussa HJK vastasi oman kannattajapäätynsä järjestyksenvalvonnasta seurojen yhteisellä sopimuksella ja ottaa vastuun oman kannattajapäätynsä tapahtumista. Jo tunnistetut neljä pelikentälle tullutta henkilöä eivät ole tervetulleita HJK:n otteluihin. HJK antaa viranomaistutkinnalle tukensa myös muiden turvallisuutta vaarantaneiden henkilöiden osalta.

HJK:lle fanikulttuuri on tärkeä, mutta turvallisuus menee kaiken edelle.”

HIFK otti myös terävästi kantaa omilla nettisivuillaan.

”Ottelun aikana on vastusteltu järjestyksenvalvojia, tapeltu, hyökätty “omia” järjestyksenvalvojia vastaan. Ottelun aikana sytytettiin kymmeniä soihtuja ja räjäytettiin kymmeniä “bängereitä” osittain todella vakavin seurauksin.

Ylivoimaisesti suurin osa faneistamme kannattavat intohimoisesti omaa seuraa, ja käyttäytyvät hyvin.
Mutta muutamalla henkilöllä meni nyt yli.

Järjestyksenvalvojilla on runsaasti kuva- ja videomateriaalia käytössään. Tulemme käymään sen läpi yhteistyössä viranomaisten kanssa. Tulemme vaatimaan rangaistuksia kaikille häiriköille, ja nämä henkilöt eivät ole enää tervetulleita otteluihimme.

Meillä on nollatoleranssi väkivallan ja vaaratilanteiden suhteen. Me toivomme sen sijaan kovaa fanittamista, omien kannustamista, ja karnevaalimeininkiä HIFK:n edestä. Siihen me pystymme. Sellaista fanittamista Stadin kaunein seura on ansainnut.

Stadi on punainen. Voitetaan ottelut kentällä ja katsomossa kannustamisessa! Se riittää.”