Huuhkajien flopit: ”enemmän pitäisi saada irti kuin pelkkiä välähdyksiä”

Suuria hurraa-huutoja ei Huuhkajien viime viikon MM-karsintaottelut aiheuttaneet. Kaksi ottelua ja kaksi maalin tappiota.

Harva suomalaispelaaja pelasi kuitenkaan roimasti alle tasonsa. Sen sijaan yhtenäinen pelitapa ontui ja yksittäiset tilanteet ratkaisivat lopulta ottelut Suomen kannalta murheellisesti.

Islantia vastaan hyökkääminen oli parempaa, mutta loppuhetkien sulaminen oli jotain käsittämätöntä. Kroatiaa vastaan kurinalainen puolustaminen toimi kelvollisesti, mutta huippumaalle riitti yksi tilanne, jossa Suomen puolustuslinja oli kuin reikäjuusto. Ja se nimenomainen reikä löytyi laitapuolustamisesta, joka oli päävalmentaja Hans Backen mukaan erityisen tarkkaan iskoistettu pelaajille.

Todettakoon, että Tim Sparvin, Roman Eremenkon ja Perparim Hetemajn kaltaiset poisjäännit eivät voi olla vaikuttamatta Huuhkajien tasoon. Silloin joillain pelaajilla vastuu kasvaa turhan suureksi, joka näkyy kentällä heikkoina suorituksina.

Katso galleriastamme Huuhkajien pelaajat, joilla jäi parannettavaa, painamalla kuvan oikeasta reunasta seuraavaan kuvaan.

» Katso tästä Huuhkajien tulokset ja tuleva otteluohjelma!