Mikael Forssell, 35, oli silminnähden pettynyt, mutta myös helpottunut mies pukukoppikäytävällä SJK:ta vastaan pelatun viimeisen sarjapelin jälkeen. Pitkä ja vaikea kausi oli vihdoin paketissa, eikä kaulassa roikkunut hopeamitali juuri lohduttanut.

– On tämä iso pettymys, mutta odotusarvot ennen tätä ottelua eivät myöskään olleet meidän puolella. Emme ole pelanneet sellaista jalkapalloa, jollaista mestarin kuuluisi pelata. Se on ollut jo pidemmän aikaa. Olemme alisuorittaneet, emmekä ansainneet mestaruutta, Forssell toteaa vakavana SuomiFutis.com-sivustolle.

Suomen A-maajoukkueessa yli 80 ottelua pelannut Forssell löysi syitä alisuorittamiseen heti SJK-ottelun jälkeen.

– Varmasti sisältä ja ulkopuolelta on monia eri mielipiteitä. Ehkä päällimmäisenä se, että olemme pelanneet melko hidasta jalkapalloa ja meiltä puuttui kokonaan prässipelaaminen koko kauden.

– Varsinkin, kun muut joukkueet kauden puolivälissä oppivat pelaamaan meitä vastaan, emme osanneet silloin oikeastaan muuttaa mitään pelaamisessamme. Sen takia hävittiin aivan liian monta peliä ja menetimme mestaruuden, Forssell arvioi rehellisesti.

HJK kärsi kauden aikana loukkaantumisista. Pistekeskiarvossa selvä notkahdus tuli, kun europelit alkoivat. Sama kävi myös viime vuonna. Forssell antoi suoraa palautetta HJK:n peluutuksesta.

– Meillä oli laaja materiaali, jota pystyi käyttämään, eikä sitä käytetty välttämättä ihan täyteen potentiaaliinsa. Oikeastaan se runko tai aloituskokoonpanon 11 pelaajaa, jotka aloittivat tämän kauden, muuttuivat hirveän vähän. Ne pelaajat, jotka olivat tämän ulkopuolella saivat todella vähän vastuuta. Syvyyttä ei ehkä sitten ollut, tai oli, mutta sitä ei hyödynnetty.

Osa helsinkiläisten pelaajista rasittuivat paljon kauden aikana, mutta se ei hyökkääjän mukaan saa olla syy, kun kyseessä on HJK.

– Mielestäni sitä on turha syyttää, koska niin käy myös muilla joukkueilla, ja HJK:lla on ylivoimaisesti laajin materiaali. Se ei saisi olla syynä.

Yksi niistä pelaajista, jotka jäivät aloittavan avauskokoonpanon ulkopuolelle oli nimenomaan Forssell, joka teki kuluneella kaudella kolme maalia. Se ei maaleista elävälle hyökkääjälle ole tarpeeksi. Forssellin peliaika jäi melko vähäiseksi, kun Alfredo Morelos nautti syystäkin suurinta luottoa HJK:n hyökkäyspäässä.

– Totta kai olin pettynyt omaan peliaikaani. Tosi vähän tuli minuutteja tällä kaudella, ja kun tuli, niin meni mielestäni ihan hyvin. Aina, kun ei ole kultamitalia mestaruuden merkiksi kaulassa, se jää hampaankoloon, Forssell harmittelee.