© Kuva: Getty Images

Tilastot puhuvat puolestaan – Cristiano Ronaldo on huippuvaarallinen Camp Noulla

Real Madridin supertähteä Cristiano Ronaldoa on usein moitittu siitä, ettei hän ole isojen pelien mies eli hän ei onnistu huippukamppailuissa odotetusti.

Näin ei ole ollut ainakaan Barcelonan kotistadionilla Camp Noulla pelatuissa El Clasicoissa eli Barcelonan ja Real Madridin välisissä otteluissa. Real Madridiin vuonna 2009 saapunut Ronaldo on pelannut uransa aikana 12 kertaa Camp Noulla pelatussa El Clasicossa ja tehnyt niissä peräti kymmenen maalia.

Kolme kertaa maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi valittu Ronaldo on epäonnistunut maalinteossa Barcelonaa vastaan vain neljästi: kolmesti sarjapelissä ja kerran Mestarien liigan välierässä vuonna 2011.

Barcelonan ykköspyssy Lionel Messi on ollut huomattavasti Ronaldoa tehottomampi Camp Noulla pelatuissa El Clasicoissa. Argentiinalaiskärki on tehnyt futispyhätöllä ”vain” viisi maalia noiden 12 ottelun aikana.

Ronaldo johtaa La Ligan maalipörssiä kymmenellä maalilla. Messi on toisena yhdeksällä rysällä. Kolmantena on Barcelonan Luis Suarez, jolla on koossa kahdeksan osumaa.

Espanjan pääsarjan huippupeliä FC Barcelona-Real Madrid voi seurata lauantaina 3.12. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja verkkopalvelu Viaplayssa kello 17.10 alkaen Tuomas Virkkusen selostamana. Kello 17.15 käynnistyvän jännitysnäytelmän studiolähetys alkaa jo kello 16.30. Viasatin ohjelmatiedot tulevista jalkapallo-otteluista löydät täältä.