Arsene Wenger on ehtinyt saada 20 Arsenal-vuotensa aikana vahvan aseman seurassa. Sport-lehden mukaan ranskalaismanagerilla on Arsenalissa niin paljon valtaa, että hän olisi blokannut Pep Guardiolan siirtymisen Arsenaliin viime vuonna, ennen kuin Guardiola otti ohjat käsiinsä Manchester Cityssä.

Viime vuonna oli tiedossa, että Guardiola jättää silloin valmentamansa Bayern Münchenin taakseen, mutta uusi osoite ei ollut heti selvillä. Sportin lähteiden mukaan Arsenal-johto kävi jo neuvotteluja Guardiolan kanssa, mutta Wengerin henkilökohtainen väliintulo esti neuvottelujen jatkumisen.

Asetelma kuulostaa erikoiselta: istuva valmentaja puuttuu seurajohdon suunnitelmiin – tulevasta valmentajasta. Sportin mukaan Wenger harkitsi yhtenä vaihtoehtona jo eläkkeelle siirtymistä, mutta Guardiolan tulo kuvioihin ei silti sopinut ranskalaiselle.

Tällä erää Wengerin sopimusta Arsenalin kanssa on jäljellä ensi kesään asti, eikä jatkosta ole tietoa. Seuran ailahtelevat pelit ovat taas nostaneet vaatimuksia Wengerin lähdöstä. Arsenal on 16 pistettä sarjaa johtavaa Chelseaa jäljessä.

Lähde: The Sun