Sunnuntaina usea AS Roman kannattaja saattaa päästää kyyneleen, kun kausi päättyy Genoa-otteluun Stadio Olimpicolla. Syy kyyneliin ei ole kauden päättymisessä, vaan Francesco Tottin upean uran päättymisessä.

Totti on edustanut koko uransa AS Romaa. Italialaishyökkääjä debytoi Romassa vuonna 1993 ja tänään, sunnuntaina tuo ura tulee päätökseensä Genoaa vastaan Serie A:n päätöskierroksella.

Tottin ura on ollut värikäs, ja kuten mies itse on sanonut, olisi maalitykki voittanut paljon enemmän pokaaleja ja mestaruuksia jossain muussa joukkueessa, mutta numero kymmenen on ollut lojaali Romalle.

Viimeiset kaudet ovat menneet enempi vähempi vaihtopenkin puolella, eikä peliaikaa ole herunut Luciano Spallettiin alaisuudessa. Silti Kentälle päästyään Totti on usein kuulunut kentän parhaimmistoon, vaikka vauhti onkin hiipunut. Uutisoimme lauantaina Tottin lopettamiseen liittyneestä jupakasta, jonka mukaan hänet olisi pakotettu lopettamaan tähän kauteen, lue lisää tästä.

Totti on voittanut urallaan kerran Italian mestaruuden (vuonna 2001) sekä kahdesti Italian cupin (vuosina 2007 ja 2008). Italian maajoukkueessa Totti on juhlinut MM-kultaa vuonna 2006.

Upea ura upealta pelaajalta.

Katso kuvia Tottin upealta uralta yllä olevasta galleriasta painamalla kuvan oikeasta reunasta seuraavaan kuvaan.