FC Lahti voitti tiistaina kotikentällääm Helsingin IFK:n lukemin 4-1 ja päätti samalla viisi ottelua kestäneen tasapeliputkensa.

Tiistai-illan suurimmaksi puheenaiheeksi nousi kuitenkin lahtelaisten Santeri Hostikan 2-0-maali.

Kotijoukkueen Marko Simonovoski jäi makaamaan kentän pintaan, kun ottelua oli takana kahdeksan minuuttia. Pallo päätyi HIFK:n puolustajalle Pauli Kuusijärvelle, joka tuntui muun helsinkiläisten puolustuslinjan kanssa odottavan, että tilanteesta seuraisi pelikatko.

Pelikatkoa ei vihelletty ja Hostikka ei epäröinyt, vaan nappasi pallon Kuusijärveltä ja suuntasi maalintekoon. Hämmentynyt HIFK-puolustus yritti saada Lahden hyökkääjää kiinni, mutta hän nosti pallon hienosti maalivahti Carljohan Erikksonin yli verkkoon. (Voit katsoa videon maalista alta. Jos et näe videota, voit katsoa sen tästä)

Veikkausliiga

@Veikkausliiga
MAALI! @FCLahti1996 - @HIFKEdustus 2-0 ! Suoraan lähetykseen tästä >> bit.ly/2mXyG5Y #Veikkausliiga

Helsingin IFK:n hyökkääjällä Pekka Sihvolalla oli Hostikan toiminnasta ja maalista selkeä näkemys.

– Jalkapalloon kuuluu tietynlainen herrasmiessääntö. Hostikalta erikoinen ratkaisu. Nukkuu varmasti yönsä rauhassa. Meidän joukkueessa kävi tunteet aika kuumana, Sihvola kertoo HIFK:n tiedotteessa.

Toisella jaksolla IFK joutui pelaamaan yhden miehen vajaalla, sillä Jani Bäckman ajettiin tauon aikana toisella keltaisella kortilla ulos. Sihvolan mukaan tilanteen olisi voinut hoitaa paremminkin.

– Jos tuollainen maali tulee niin totta kai tunteet käy pinnassa. Pitikö tilanne ratkaista punaisella kortilla? En tiedä mitä siellä sanottiin. Jotenkin tuntui, että kun selässä oli Bäckman niin se vähän vaikutti.