Tilastot La Ligan parhaista harhauttelijoista antavat kirkkaan kuvan kolmesta asiasta.

Ensinnäkin siitä, että kaksi miestä ovat selkeästi yli muiden. Toiseksi silmään pistää se, että kymmenen parhaan joukossa on neljä espanjalaista. Kolmas onkin jo harvinaisempi havainto: Cristiano Ronaldo loistaa parhaiden tilastossa poissaolollaan.

FC Barcelonan Neymar teki menneellä kaudella ehdottomasti eniten onnistuneita harhautuksia. Brasilialaisen kokonaissaldo harhautuksissa on 168. Harhautukset syntyivät 30 ottelun aikana. Toisena tilastossa on joukkuekaveri Lionel Messi, joka onnistui jallittamaan 126 kertaa.

Tilastossa on huomioitava, että Neymar myös yritti harhautuksia useimmin koko sarjassa ja määrällisesti myös epäonnistui eniten. Jos katsotaan puhtaasti onnistumisprosenttia, on Messi tilastossa ykkönen.

Kolmanneksi listalla ja selkeästi kahden amigon jälkeen tulee Atletico Madridin Yannick Carrasco. Belgialainen teki kaikenkaikkiaan 71 onnistunutta harhautusta jääden Neymarista yli puolella.

Muut kymmenen eniten harhautuksia tehneiden joukkoon päässeet ovat Osasunan Alex Berenguer, Athletic Clubin Muniain, Atletico Madridin Filipe Luis, Sevillan Vitolo, Real Betisin Dani Ceballos, Valencian João Cancelo sekä Granadan Andreas Pereira.

Ronaldo jää kokonaisonnistumisissa sijalle 94. Mies teki kauden aikana 25 menestyksekästä harhautusta.