Euroopan jalkapalloliiton Uefan presidentti Aleksander Ceferin haluaisi nähdä Englannin tai Britannian järjestävän vuoden 2030 maailmanmestaruusturnauksen.

Aiemmin tällä viikolla Vivosta tuli kolmas kiinalaisyhtiö, joka sponsoroi kansainvälistä jalkapalloliittoa Fifaa. Vivon uskotaan lähteneen Fifan sponsoriksi sillä silmällä, että vuoden 2030 MM-kisat myönnettäisiin Kiinalle.

Vuoden 2022 turnaus järjestetään kuitenkin jo Aasian Qatarissa, joten on epätodennäköistä, että Kiina saisi kisat uudelleen Aasiaan niin lyhyen ajan sisällä. Fifalla on käytäntö, jonka mukaan MM-turnaus kiertää maanosalta toiselle.

Ceferinin mukaan sääntöjä ei voida muuttaa vain, koska kuviossa on isoja sponsoreita mukana.

– On yksinkertaisesti meidän (Euroopan) vuoro järjestää vuoden 2030 kisat, sanoi Ceferin BBC:lle.

– En voi sanoa, mikä Euroopan maa tulee hakemaan kisojen isännyyttä, mutta emme voi vain myydä MM-turnausta sille, joka haluaa maksaa eniten.

– En halua puhua vain Kiinasta, mutta tärkein asia on, että MM-kisat menevät sille maalle, jolla on paras hakemus.

Ceferin itse toivoisi, että Englanti tai Britannia järjestäisi vuoden 2030 turnauksen.

– Päätös ei ole pelkästään Englannin jalkapalloliiton käsissä, myös hallituksella ja muilla tahoilla on varmasti sanottavansa, mutta he ansaitsevat MM-turnauksen lähitulevaisuudessa.

– He ovat kykeneväisiä järjestämään sen, siitä olen varma. Jos he päättävät hakea isännyyttä, me aiomme tukea heitä vahvasti.