Valioliigan kuusi kärkijoukkuetta eivät ole tyytyväisiä siihen, miten ulkomaisista tv-sopimuksista saadut rahat jakaantuvat sarjan seuroille, kertoo Daily Mail.

Liigan joukkueet kokoontuivat viime viikolla seurojen huippukokouksessa, ja varsinkin Manchester Cityn ja Manchester Unitedin edustajat olivat sitä mieltä, että nykyinen systeemi ei ole oikeudenmukainen.

Valioliiga saa seuraavan kolmen vuoden ulkomaisista tv-sopimuksista kolme miljardia puntaa (n. 3,42 miljardia euroa), joka jaetaan kaikille sarjan joukkueille tasapuolisesti.

FC Barcelonassakin työskennellyt, Manchester Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano ei käsitä, miten kansainvälisesti suosituimmat Valioliigan joukkueet eivät hyödy tv-sopimuksesta enemmän, vaikka ne keräävät eniten katsojia.

Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward haluaisi, että ulkomaisten tv-sopimuksien rahapotti jakaantuisi sen perusteella, kuinka usein joukkueiden pelejä näytetään ulkomailla.

Seurat äänestävät tilanteesta seuraavassa huippukokouksessa syyskuussa. Kuuden kärkijoukkueen vaatimuksista huolimatta 14 muulla seuralla on yhä enemmistönä mahdollisuus estää isojen joukkueiden vaatimukset.

Tällä hetkellä vaikuttaisi kuitenkin siltä, että useat joukkueet ovat jo hyväksyneet sen, että muutokset ovat välttämättömät. Yhtenä ehdotuksena oli, että osa ulkomaisista tv-sopimuksista saadusta rahapotista käytettäisiin Valioliigan palkintorahoihin, joiden suuruus määräytyisi joukkueittain sarjataulukon mukaan.