Huuhkaja-vahdilla näytönpaikka – ykkösveskarin rooli jäämässä silti unelmaksi?

© Kuva: Getty Images

Mestaruussarjassa pelaavan Readingin maalivahti Anssi Jaakkola lähti seuran harjoitusleirille Hollantiin ainoana edustusjoukkueen maalivahtina. Joukkueen ykkösveskari Ali Al-Habsi on nimittäin näillä näkymin siirtymässä Saudi-Arabian sarjaan.

Jaakkolalla on nyt harjoitusleirillä mahdollisuus osoittaa kykynsä. Mukana on kolme nuorta maalivahtia sekä Jaakkola.

– Aina sitä odottaa harjoituskauden otteluita, kun pääsee pelaamaan eri vastustajia vastaan kuin normaalisti. Se rikkoo tavallaan normaalin harjoitusrutiinin, Jakkola kertoi Readingin nettisivuilla.

Jaakkola oli viime kaudella kakksoveskarin roolissa, kun Reading ylsi aina Valioliiga-karsintoihin asti, jossa kuitenkin viimeisessä karsintaottelussa Huddersfield oli maalilla parempi ja eteni Valioliigaan. Harjoituskaudella Jaakkola on seuran ykköskassari, joka näyttää mallia nuoremmille maalivahdeille.

– Olen ainoa seniorimaalivahti tällä hetkellä. On hyvä työskennellä nuorempien poikien kanssa, he pitävät minut varpaillani. Toivottavasti pystyn myös puskemaan heitä eteenpäin, Jaakkola sanoi.

Ensi kaudella Jaakkolan rooli tuskin silti hirveästi muuttuu. Reading-manageri Jaap Stam etsii kuumeisesti korvaajaa Al-Habsille. HITC Sportin mukaan Reading olisi jo tehnyt tarjouksen Fulhamin maalivahti David Buttonista.

Jaakkola nousi hiljattain myös Suomen A-maajoukkueeseen pitkän tauon jälkeen.