Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva on iloinen Simo Valakarin uuden sopimuksen johdosta.

Valakarista tulee Norjan pääsarjaseuran Tromsö IL:n päävalmentaja yhden kauden mittaisella sopimuksella, johon kuuluu optio kahdesta lisävuodesta.

Uuden diilin myötä Valakari joutuu jättämään roolinsa Huuhkajien apuvalmentajana.

– Uutinen oli hieno juttu Simolle, mutta kieltämättä harmillinen asia A-maajoukkueelle. Simo teki erinomaista työtä tämän vuoden ajan maajoukkueen mukana. Haluan toivottaa vilpittömästi onnea Simolle, Kanerva sanoo Palloliiton tiedotteessa.

– Tämä on ammattilaisjalkapalloa. Tilanteet muuttuvat nopeasti. Kun meillä oli ensimmäinen tapahtuma Abu Dhabissa, Simo oli SJK:n päävalmentaja pitkällä sopimuksella. Nyt hän on Tromsö IL:n valmentaja. Vajaassa kahdeksassa kuukaudessa voi tapahtua paljon.

Jo aiemmin Huuhkajien valmennustiimistä Jonatan Johansson tarttui Glasqow Rangersin apulaismanagerin pestiin.

– Tietysti suunnitelma oli, että valmennustiimi olisi jatkanut koko pitkän projektin. Mutta oli myös tiedossa, että meillä oli mukana lupaavia, nuoria valmentajia, joiden tavoitteet ovat aina olleet ulkomailla. Olen varma, että niin Johansson kuin Valakari saivat aika paljon tärkeää oppia maajoukkueesta mukanaan, Kanerva pohtii.

– Kumpikin olisi myös halunnut jatkaa maajoukkueessa, mutta uudet työnantajat eivät nähneet jatkamista mahdollisena.

Kanerva täydensi A-maajoukkueen valmennustiimiä jo keväällä Kari Martosella. Valakarin paikan täydennyksen suhteen ei ole kiire, koska maajoukkueen valmennustaustassa ovat Kanervan ja Martosen lisäksi Jari-Pekka Keurulainen, Antti Niemi, Henri Lehto sekä skouttauksesta vastaava Toni Korkeakunnas.

– Punnitsen asioita tarkasti ja ajan kanssa. Palataan sitten asiaan. Meillä on syksyllä vielä kaksi karsintatapahtumaa edessä. Seuraavat karsintapelit ovat syyskuussa. Vaikka mitään tulipalokiirettä ei ole, eri vaihtoehtojen pohdinta alkaa tietysti heti.