Kommentti: Kultapoika palasi kotiin – Shefki Kuqi, näytä mitä osaat

© Kuva: Juha Tamminen

Nyt se vihdoin ja jälleen tapahtui – Mika Ojala palasi FC Interiin.

Inter tiedotti maanantaina, että se on kiinnittänyt kolmesti Veikkausliigan parhaaksi keskikenttäpelaajaksi valitun Ojalan kauden 2019 loppuun asti kestävällä sopimuksella, jossa on optio myös yhdestä lisäkaudesta. Kova diili.

Saksalaisesta VfR Aalenista palaavan Ojalan saapumisesta riemuitsevat varmasti kaikki Interin kannattajat, päävalmentaja Shefki Kuqi sekä tietysti hyökkääjä Timo Furuholm, joka on aiemminkin muodostanut Ojalan kanssa kenties sarjan vaarallisimman tehokaksikon.

Kuqi kertoi maanantain lehdistötilaisuudessa, että Interistä löytyy aina paikka hyvälle pelaajalle. Päävalmentajan väite voitaneen vahvistaa vilkaisemalla turkulaisten kalustoa. Sinimustilla on kasassa erittäin hyvä joukkue Veikkausliigaan.

Interiltä löytyy nuoruuden intoa, kokemusta ja kansainvälistä osaamista lähes jokaiselle pelipaikalle. Pelaajamateriaalinsa puolesta sen kuuluisi hengittää HJK:n ja VPS:n niskaan sarjataulukossa. Alfredo Morelosin lähdettyä Klubista, Inter kilpailee helsinkiläisten kanssa liigan parhaasta hyökkääjistöstä.

Kuqi sanoi lehdistötilaisuudessa myös, että Interin peli on kehittynyt ja mennyt eteenpäin. Tätä väitettä on vaikeampi allekirjoittaa.

”Sheriffi” on varmasti ajanut omia ideoitaan turkulaisjoukkueeseen yhdessä apuvalmentajiensa Fabrizio Piccaretan ja John Allenin kanssa. Moni on kuitenkin jäänyt miettimään, mitä nämä ideat ja ajatukset konkreettisesti ovat.

Maaleja Inter on tehnyt sarjassa toiseksi eniten, 27 kappaletta. Omassa päässä kolisee kuitenkin liikaa. Pallo on viety turkulaisten verkosta keskiympyrään 23 kertaa.

Hyökkäyspään tehoja joukkueelta on lupakin odottaa. Furuholm, Njazi Kuqi, Benjamin Källman, Macoumba Kandji, Guy Gnabouyou ja paluumuuttaja Ojala tehtailevat pisteitä ilman Shefkin erillistä ohjeistustakin. Muut osa-alueet on saatava kuntoon.

Turussa on koettu päävalmentaja Kuqin aikana iloa, surua, raivoa, euforiaa. Välillä nämä mielentilat vaihtavat paikkaa viikoittain, välillä turkulaisyleisö käy koko tunneskaalan läpi 90 minuutissa.

Yhtenä päivänä Inter nappaa kahden maalin vierasvoiton Tampereelta, kolmen päivän päästä PS Kemi hakee kolme pistettä Veritakselta lukemin 3-1. Kuqin pisin voittoputki Veikkausliigassa on yhä yhden ottelun mittainen.

Interillä ei ole pelkästään potentiaalia. Sillä on viittä vaille valmis palapeli, jonka viimeistä osaa Shefki Kuqi yrittää vimmatusti, meille keinoin tietämättömin löytää. Jos palasta ei löydy, sitä on etsimässä väärä mies.

Ville Liimatta
@VilleLiimatta


Lunasta 50€ ilmainen live-veto Huuhkajien EM-avaukseen! 

  1. Avaa tili Betssonille alapuolen napista ja tee talletus.
  2. Lyö vähintään 1€ 1×2-veto Suomelle Liechtensteinia vastaan.
  3. Suomen voittaessa saat 50€ ilmaisen livevedon Suomen ensimmäiseen EM-otteluun!