Arjen Robben myönsi, että hän ei usko Hollannin selviytyvän ensi kesän Venäjän maailmanmestaruusturnaukseen, vaikka joukkueella onkin vielä teoreettinen mahdollisuus päästä kisoihin parhaiden lohkokakkosten karsinnan kautta.

Tällä hetkellä Hollanti on A-lohkon kolmannella sijalla ja kohtaa viimeisessä karsintaottelussaan tiistaina Ruotsin, joka on kolmen pisteen päässä Hollannista lohkon toisena.

Voitto keskinäisestä ottelusta toisi Hollannin tasapisteisiin, mtta mikä tahansa voitto ei riitä. Ruotsi takoi lauantaina taululle 8-0-lukemat Luxemburgia vastaan ja nosti siten maalieronsa jo 19 pykälää plussan puolelle. Hollannin on voitettava Ruotsi tiistaina vähintään seitsemällä maalilla, mikäli se mielii lohkokakkosen paikalle.

Bayern Münchenin tähtipelaaja Robben, 33, kuuli Ruotsin murskavoitosta ennen Hollannin omaa 3-1-voittoa Valko-Venäjästä. Hän tiesi jo silloin, että peli oli ohi.

– Tämä sattuu, ja se on valitettavasti osa tätä lajia, sanoi hollantilaistaituri ONS:n haastattelussa FourFourTwon mukaan.

– Ruotsin tuloksen jälkeen ei ollut muuta tehtävissä kuin pelata pää pystyssä loppuun, mutta 8-0-voittoa Valko-Venäjältä ei ollut tulossa. Emme tule voittamaan Ruotsia 7-0.

– Kun kuulimme, että peli päättyi 8-0, se oli iso isku.