Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan presidentti Gianni Infantinon mukaan FC Barcelonan argentiinalaistähden Lionel Messin on voitettava maailmanmestaruus, jotta häntä voitaisiin pitää kaikkien aikojen parhaana pelaajana.

Infantino vertasi Messiä tämän maanmieheen Diego Maradonaan, joka nautti suurta menestystä niin seura- kuin maajoukkuetasollakin.

Messi on voittanut Barcelonan kanssa kaiken mahdollisen, mutta Argentiinan kanssa se kirkkain kruunu eli maailmanmestaruus on vältellyt ”Kirppua”.

– Messi on poikkeuksellinen pelaaja, mutta hän ei ole vielä voittanut maailmanmestaruutta. On paljon mahtavia pelaajia, jotka eivät ole voittaneet MM-kisoja, mutta se teki Diegosta niin erityisen jalkapalloilijan, sillä hän voitti mestaruuksia seura- ja maajoukkueen kanssa, sanoi Infantino La Nacionin haastattelussa Football Espanan mukaan.

Argentiinalla ja Messillä on tiistaina edessä vuoden tärkein taistelu, MM-karsintaottelu Ecuadoria vastaan. Argentiinan MM-haaveet ovat lähes varmuudella kuopattu, jos joukkue ei onnistu voittamaan viimeistä karsintapeliään. Tällä hetkellä se on Etelä-Amerikan karsintalohkossa kuudennella sijalla. Neljä parasta menevät suoraan kisoihin ja viidenneksi sijoittunut maa pelaa jatkokarsinnassa Uusi-Seelantia vastaan.

MM-kisahaaveiden kaatuminen olisi luonnollisesti suuri menetys sekä Argentiinalle että jalkapalloa seuraavalle maailmalle, joka haluaa nähdä Messin ja kumppanit kilpailemassa maailman isoimmalla näyttämöllä.

Infantinon mukaan Messi saatetaan nähdä kuitenkin MM-kisoissa myös viiden vuoden päästä Qatarissa.

– Messi saattaa olla Venäjällä ja me saatamme nähdä hänet kisoissa myös vuonna 2022, sillä hän loukkaantuu hyvin harvoin, vaikka pelaajat yrittävät rikkoa häntä. He eivät pääse lähellekään häntä.

Edellisessä MM-turnauksessa, Brasiliassa 2014, Messi oli lähellä tuoda maailmanmestaruuden Argentiinalle, mutta Mario Götzen jatkoaikamaali toi Saksalle loppuottelussa 1-0-voiton.